Houben Worstenbrood en Papendal ontwikkelen Sportenbroodje

Vanuit de samenwerking tussen Houben Worstenbrood en Sportcentrum Papendal (Estafette project 206) is het Sportenbroodje ontwikkeld. Dit is een gezonder worstenbroodje met meer eiwit. Het broodje is momenteel alleen nog verkrijgbaar in het Topsportrestaurant maar Houden Worstenbrood werkt nu aan het beschikbaar maken van het Sportenbroodje voor iedereen.

SportCentrum Papendal komt vandaag met het volgende persbericht:

‘ In maart 2016 benaderde Bart Houben Sportcentrum Papendal voor de gezamenlijke ontwikkeling van een gezond en functioneel worstenbroodje. Chefkok en manager van het Topsportrestaurant Erik te Velthuis is vervolgens samen met hem aan de slag gegaan met de herformulering van het recept van het klassieke worstenbroodje. Het resultaat is een broodje met een gezonder brooddeeg en een vulling op basis van kip. Het Sportenbroodje bestaat uit goede kwaliteit koolhydraten en bevat 20 gram eiwitten. Deze unieke samenstelling maakt het broodje, naast een lekker tussendoortje of onderdeel van een maaltijd, ook geschikt als voedingsproduct voor herstel na het sporten’      

Lees hier het hele bericht over het Sportenbroodje