12e Nationale Sportinnovatie Congres

Date: 08-10-2015 - 08-10-2015
Time: 12:15 - 19:30
Location: Fontys Sporthogeschool, Eindhoven
Address: City: Country: Netherlands
Location URL:

Het Nationale Sportinnovatie Platform organiseert op donderdag 8 oktober 2015 de 12e editie van het Nationale Sportinnovatie Congres. Onder leiding van dagvoorzitter Hans van Breukelen wordt de maatschappelijke en economische impact van sport door innovatie besproken. Het congres staat in het teken van het verleggen van grenzen.

Nationale Sportinnovatie Congres 2015Succesvolle innovaties vallen of staan bij het voortdurend opzoeken en verleggen van grenzen. Jezelf en anderen uitdagen om dingen anders te doen, nieuwe dingen te proberen en daarbij anderen te verleiden met je mee te gaan in dat traject. Samenwerken met andere partijen vormt daar ook een belangrijk onderdeel van, net als excelleren. Hoe blijf je scherp? Hoe gaat het in andere sporttakken en andere branches? Wat kunnen we leren van succesvolle ondernemers, van binnen en buiten de sport? Maar ook, hoe zorg je dat je ondanks tegenstand toch doorgaat?

Programma

Het plenaire programma kent twee absolute topsprekers die vanuit hun persoonlijke ervaringen aangeven dat grenzen niet bestaan. Bibian Mentel heeft sportief veel bereikt en zich door persoonlijke tegenslagen niet uit het veld laten staan. Hoe heeft zij haar grenzen steeds verlegd? Wat heeft dit haar gebracht? Joop Alberda gaat in op de drie belangrijke subthema’s van het congres te weten uitdagen, excelleren en samenwerken en verbindt deze op unieke wijze met elkaar! Daarnaast worden verschillende workshops en themasessies gehouden. Hierin is ook aandacht voor innovatie en (sport)voeding. 

Meer informatie en aanmelden: http://www.sportinnovatieplatform.nl/congres.html