Food for Thought – Eat2Move

Date: 05-11-2014
Time: 17:15
Location: Ziekenhuis Gelderse Vallei
Address: Willy Brandtlaan 10
City: Ede
Country: Netherlands
Location URL: http://www.geldersevallei.nl/28/contact-en-locaties-ziekenhuis-gelderse-vallei

De 14e editie van Food for Thought, de wetenschaps-bijeenkomst van de Alliantie Voeding, vindt plaats op woensdag 5 november 2014. De avond staat geheel in het teken van het recent gestarte project Eat2Move. De nieuwste kennis vanuit de voedings-, sport- en medische wetenschap komen deze avond aan bod.

Logo Alliantie Voeding Gelderse ValleiProf. dr. Maria Hopman, hoogleraar aan het UCM Radboud en boegbeeld van Eat2Move, neemt u mee in de fysiologische uitdagingen waar deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse voor staan. Zij zal ingaan op het deelonderzoek bij tachtigplussers en bij wandelaars met hartfalen. Wat voor effect heeft intensief langdurig lopen Eat2Move logoop de water en zouthuishouding bij tachtig plussers? Wat is het effect van deze intensieve belasting bij wandelaars met hartfalen. Kunnen we hiervan iets leren voor de grote groep patiënten met hartfalen die vrijwel niets meer kan? En wat leert dit onderzoek ons over succesvol verouderen?

Prof. dr. ir. Sander Kersten, hoogleraar Wageningen Universiteit is ook bereid gevonden een Keynote lecture te geven. Hij gaat in op de vraag wat myokines zijn en of myokines mogelijk een rol spelen bij trainingsadaptatie.

Ook biedt het programma diverse korte onderzoekspresentaties op het thema voeding, sport en bewegen. Natuurlijk is er ook volop ruimte om te netwerken. Tijdens de borrel kunnen onderzoeksideeën en praktijkvragen direct met de onderzoekscoördinatoren van Eat2Move afgestemd worden.

Meer info: Alliantie Voeding Gelderse Vallei