Sociëteit avond van het Gastronomisch Gilde

Date: 06-03-2017 - 06-03-2017
Time: 19:30 - 21:00
Location: Sportcentrum Papendal
Address: papendallaan 9
City: Arnhem
Country: Netherlands
Location URL:

Op 6 maart organiseert het Gastronomisch Gilde een sociëteit avond met als hoofdthema: Innovatie in Voeding.

Het programma ziet er als volgt uit:

Daarbij willen we samen met jullie gaan bekijken, proeven, sparren en beleven welke innovaties er nu al worden toegepast voor de Olympische Topsporters op Papendal en middels projecten binnen Eat2Move naar wetenschap, zorg en gastronomie worden vertaald.De 2 basiselementen zijn “eten moet vooral lekker zijn” en “ puur en vers koken”! Welke innovaties in voeding komen op ons af de komende 10 jaar? Hoe vertaal je de gezonde maaltijd naar gastronomie?

We gaan werken en proeven met de nieuwe versie e cooker, we presenteren nieuw fastfood en…. wat is herformuleren van recepten?

·         We gaan werken met algen, met duurzame zijstromen van groenten.
·         Eiwitten geëxtraheerd uit insecten, wat kun je er mee?
·         Maar ook ons brood komt aan bod of wat kun je met quinoa? Proef van dit meel de glutenvrije pannenkoek en oma’s natte cake maar dan wel glutenvrij, zonder vet en zonder toegevoegd suiker.

Het beloofd dus een echte inspiratieavond te worden, een avond om te sparren met collega’s. Mijn collega Jeroen Wouters innovatiemanager sport en voeding Papendal en ondergetekende verwelkomen jullie graag.

·         Ontvangst 19:30 uur in het Inspannings lab op Papendal met koffie en innovatief lekkers.
·         Om 20:00 uur starten we het programma in het lab en gaan later naar de keuken van                 het Topsportrestaurant voor de vervolgsessie.
·         We sluiten af met een borrel in bar Dug Out van Hotel Papendal.

Een unieke kijk in de keuken van de toekomst, dus ook een super onderwerp voor onze jongere leden want er valt nog zo veel te ontdekken en te bedenken voor de toekomst van ons mooie vak.

Nieuwe inspiratie begint bij ons zelf, wat is er nou leuker dan daar zelf mee bezig te zijn?Neem geheel vrijblijvend een collega of leerling mee uit jullie bedrijf, gewoon welkom en zij hoeven ook niet die avond lid te worden.In verband met de organisatie en benodigde producten vragen wij jullie om je aan te melden met vermelding van naam en aantal personen via mail of WhatsApp cscherpenisse@hetnet.nl<mailto:cscherpenisse@hetnet.nl> of 0625329491