Voeding Nu Basics Sport en Bewegen!

Date: 23-06-2015 - 23-06-2015
Time: All day
Location: HAN - Sport en Onderwijs gebouw
Address: Papendallaan 51
City: Arnhem
Country: Netherlands
Location URL:

Sprekers:

 

 • Peter Weijs, lector gewichtsmanagement Domein Bewegen Sport en Voeding Hogeschool van Amsterdam/Vrije Universiteit
  Deze inleidende lezing gaat dieper in op de mechanismen die een rol spelen bij het behouden van een gezond gewicht, kortom de relatie tussen voeding,  beweging en sport.  Afvallen door sport en beweging of minder eten?  Er wordt dieper ingegaan op het begrip energiebalans? Hoe kun je deze duiden? En welke bijzondere rol speelt eiwit daarin?
 • Jan-Willem van Dijk, HAN Sport en bewegen, bewegingswetenschappers met voedingsachtergrond
  Wat is toegevoegde waarde van inspanningsprogramma’s tijdens het afvallen? Wat levert dit voor vraag op voor je energiemetabolisme? Wat kun je als gewichtsconsulent, diëtist of sportdiëtist beter wel of niet doen? Wie geeft het best de begeleiding en waar liggen de grenzen?
 • Floris Wardenaar, Themacoördinator ‘Voedingsadvies en monitoring’ en teamleider kennisteam Sport and Exercise Nutrition HAN Sport en Bewegen
  Heb ik supplementen nodig? Waar worden supplementen effectief ingezet? Enkele sportvoedingssupplementen worden uitgelicht, bijvoorbeeld met wei en creatine.
 • Brenda Frunt, sportdiëtist en medeauteur van het boek Goud op je bord
  Een praktische kijk op het menu van de veelbeweger en de sporter. Aan de hand van een aantal voorbeelden uit de praktijk wordt uitgelegd welke voeding optimaal is voor een topsporter, amateursporter en afvaller. Wat doet sporten met je energiebehoefte bijvoorbeeld?

Meer informatie en aanmelden