In de media

Wandelaars zijn opvallend gezond
23 juli – NOS 

De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse zijn opvallend gezond. De groep eet meer groente en fruit dan de gemiddelde Nederlander en heeft nauwelijks tekorten aan vitamines en mineralen. Dat blijkt uit onderzoek van het Radboud Universitair Medisch Centrum.


De Vierdaagseloper: ook een gezonde eter?
21 juli – NOS op 3

Het lopen van de Vierdaagse kan een behoorlijke aanslag op je lichaam zijn: gemiddeld leggen de lopers in vier dagen 500 kilometer af. Dat zijn dus best gezonde mensen, zou je denken, in ieder geval mensen die op hun gezondheid letten. Maar is dat nou echt zo?


Maria Hopman Boegbeeld Eat2MoveUitnodiging voor deelname aan Vierdaagse onderzoek
Stichting 4Daagse Onderzoek – juni 2015

Dit jaar staan voeding en bewegen centraal in het onderzoek rondom de Vierdaagse. Prof. dr. Maria Hopman bracht daarvoor de onderzoeksteams van Radboudumc en Eat2Move samen. Beluister de videoboodschap u wilt deelnemen aan het onderzoek.


Fietsen tijdens nierdialyse, Foto EJ BrouwerEat2Move brengt onderzoek tot waarde
Mei/juni 2015 – Voeding Nu | Nummer 5/6

Welke invloed kan voeding hebben op prestaties en het herstel
van sporters? Voeding Nu geeft in zijn jongste uitgave aandacht aan het onderzoek en de projecten binnen Eat2Move. Eetscore wordt als voorbeeld genoemd, waarbij nieuwe inzichten op het gebied van voeding direct zijn te koppelen aan de sportsector.


Nog volop rMaurits-Hendriks-183x133-bron-FoodValleyuimte voor nieuwe sportvoedingsproducten
11 juni 2015 – Food Valley Update

“Winnen of verliezen is in de topsport vaak een kwestie van enkele tienden van seconden. Het is daarom zaak om aandacht te geven aan alle details. Een adequate voeding hoort daar dus bij,”  zo schetst Maurits Hendriks Jeroen-Wouters-183x133-bron-Foodvalley(NOC*NSF), chef de mission van de olympische ploegen  in 2014 en 2016, het belang van voeding voor sporters.

Jeroen Wouters (InnosportNL): “Eat2Move is een uniek project waarin acht partijen samenwerken. Er zijn onderzoekers, artsen, zorgprofessionals, sporters, coaches en bedrijfsleven betrokken bij dit onderzoek dat zowel kennis als innovatieve producten zal opleveren. Het project richt zich trouwens niet alleen op topsporters, maar ook breedtesporters en patiënten.”


AVGV_Ben WittemanPatiënt meer baas in eigen buik
20 mei 2015 – Wageningen UR

Meer aandacht voor voeding en bewegen bij patiënten.  Daar pleit maag-lever-darmarts prof. Ben Witteman voor in zijn inaugurele rede als buitengewoon hoogleraar Voeding en darmgezondheid in transmurale zorg aan  Wageningen University.

 


Gedeputeerd Annemieke TraagBlog: ziek zijn is topsport
13 januari 2015 – Trendition

Gedeputeerde Annemieke Traag (provincie Gelderland) licht toe hoe Eat2Move de kennis en praktijkervaring van diverse organisaties voor voeding, gezondheid, sport en topsport met elkaar bundelt.


Eat2Move sportvoedingOptimale voeding helpt sporters en patiënten bij herstel
11 oktober 2014 – Financieele Dagblad, bijlage ‘Voedsel voor morgen’

Optimale voeding helpt sporters bij het leveren van een topprestatie en het herstel daarvan. Voor ziekenhuispatiënten, die net een zware operatie achter de rug hebben of mensen met kanker, die een chemokuur ondergaan, geldt hetzelfde.

 


Food VAlley 2014 - radiointerview Eat2Move 1Interview AllSportsRadio tijdens Food Valley Event 2014
23 oktober 2014 – AllSportsRadio

In 5 minuten weet je wat Eat2Move is, wat we doen en waarom dat belangrijk is. Menrike Menkveld-Beukers licht het toe in dit interview met AllSportsRadio, opgenomen tijdens het Food Valley Event 2014.


Uitzending ‘foto bij film omroep gelderlandProject Eat2Move van start’
8 juli 2014 – Omroep Gelderland

Kennis- en onderzoeksinstituut Eat2Move is officieel van start. In dit initiatief van de Alliantie Voeding werken o.a.Wageningen Universiteit, Ziekenhuis Gelderse Vallei en InnoSportNL samen.


Logo Volkskrant op twitterCentrum voor relatie sport en voeding
27 februari 2014 – Volkskrant

Gelderland steekt 2 miljoen euro in een nieuw landelijk kenniscentrum over de relatie tussen voeding en (top-)sport.