Projecten die plaatsvinden binnen eenzelfde onderwerp en elkaar opvolgen, op gang helpen of versnellen.
Binnen Eat2Move Estafette-projecten worden samenwerkingen met nieuwe partners uit het bedrijfsleven gefaciliteerd. De drie thema’s van Eat2Move bieden aansluiting bij een breed scala van bedrijven, zoals: producenten van tools voor monitoring van gezondheidsprofiel, het voedingsbedrijfsleven, leveranciers van voedingsingrediënten, bedrijven actief bij voedingsvoorlichting en dieettools.
Hieronder een overzicht van de lopende Estafette-projecten binnen Eat2Move.
Lopende projecten fase 3
Lopende projecten fase 2
projectcode | Titel | looptijd |
---|---|---|
E2MEstafette 201 | Co-Knie, knie-studie | |
E2MEstafette 202 | Groene eiwitten | 1 mei 2017- 1 juni 2017 |
E2MEstafette 203 | ProWalking studie | 1 okt 2016 – 1 jan 2019 |
E2MEstafette 204 | NutrEnd studie | 1 dec 2016 – 1 dec 2018 |
E2MEstafette 205 | Nieuw in het schap | 1 april 2017 – 1 april 2020 |
E2MEstafette 206 | Sportenbroodje | 1 mrt 2017 – 1 sept 2017 |
E2MEstafette 207 | Kees | 1 sept 2017 – 1 nov 2017 |
E2MEstafette 208 | Collageen-hydrolysaat en volleybal | 1 jan 2018 – 1 dec 2018 |
E2MEstafette 209 | Insectenpasta | 1 jan 2018 – 1 april 2018 |
E2Mestafette 210 | Prorunning | 1 juli 2018 – 1 maart 2019 |
E2Mestafette 211 | With help of my little friends | 1 dec 2018 – 1 dec 2019 |
E2Mestafette 212 | Team NL Innovation Center binnen Sportcentrum Papendal | 1 jan 2019 – 31 dec 2019 |
E2Mestafette 213 | Elite Sports Health and Nutritional Status | 1 jan 2019 – 31 dec 2019 |
E2Mestafette 214 | Papendal Fit Food Meter | 1 jan 2019 – 31 dec 2020 |
E2Mestafette 215 | Foodvalley Update Sports and Nutrition | 1 sept 2018 -31 dec 2018 |
E2Mestafette 216 | Eat2Move bij Health Ingredients Europe | 1 sept 2018 – 31 dec 2018 |
E2Mestafette 217 | Pasta-varianten | 1 feb 2019 – 1 juni 2019 |
E2Mestafette 218 | Ontwikkeling burger van vlees en champignons | 1 okt 2018 – 1 juni 2019 |
E2Mestafette 219 | Sport en plantaardige eiwitbronnen: smaak en perceptie testen met Pulled Oats | 1 feb 2019 – 1 aug 2019 |
E2Mestafette 220 | Testen met een ei-eiwit drankje | 1 juli 2019 – 1 nov 2019 |
E2Mestafette 221 | Testen met een ei-eiwit producten | 1 nov 2019 – 1 feb 2020 |
Lopende projecten fase 1
projectcode | Titel | looptijd |
---|---|---|
E2MEstafette 101 | Voedingsstatus bij Vierdaagsewandelaars | 1 juni 2015 – 1 juni 2019 |
E2MEstafette 102 | Micronutriënten en vitamine status bij Vierdaagsewandelaars | 1 juni 2015 – 1 juni 2017 |
E2MEstafette 103 | Eiwitinname en verdeling van eiwit over de dag bij wedstrijdsporters | 1 nov 2015 – 1 jan 2016 |
E2MEstafette 104 | Consultancy diverse MKB | 1 juni 2015 -31 dec 2016 |
E2MEstafette 105 | Starch for Stars | 1 juli 2014 – 31 dec 2015 |
E2MEstafette 106 | Knieklachten bij Vierdaagsewandelaars | 1 april 2016- 1 april 2017 |
E2MEstafette 107 | Vocht- en voedingsinname en maag-/darmklachten tijdens langdurige inspanning | 1 dec 2016 – 1 dec 2017 |
E2MEstafette 108 | Fryoli | 1 feb 2017- 1 feb 2018 |
E2MEstafette 109 | Invloed eiwitsupplement op spiermassa, spierkracht en fysieke functionaliteit bij vitale, actieve ouderen | 1 mrt 2017 – 31 dec 2018 |
Lopende projecten
Voedingsstatus bij Vierdaagsewandelaars
Looptijd: 1 juni 2015 – 1 juni 2019
Partners: Wageningen University, Radboud UMC, Siemens Healthcare, Stichting de Vierdaagse
Contact: Maria Hopman (Radboud UMC / Wageningen University)
Website: VierdaagseOnderzoek
In kaart brengen van de gewoonten in voeding en beweging van de groep Vierdaagsewandelaars, door middel van vragenlijsten (n=10.000 jaarlijks). Als controlegroep dient een groep van niet-wandelaars. Verkrijgen van inzicht in voedingspatronen van actieve mensen en de relatie van voeding, bewegen en chronische ziekten (hart- en vaatziekten, diabetes, kanker).
Micronutriënten- en vitaminestatus bij Vierdaagsewandelaars
Looptijd: 1 juni 2015 – 1 juni 2017
Partners: Wageningen University, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Radboud UMC, Siemens, Stichting de Vierdaagse
Contact: Maria Hopman (Radboud UMC / Wageningen University)
Website: VierdaagseOnderzoek
In kaart brengen van voedingsgewoonten en micronutriëntwaarden. Afnemen van een vragenlijst (n=10.000 jaarlijks) en meten van de concentratie micronutriënten in het bloed van wandelaars, tijdens de Vierdaagse (n=1000 jaarlijks). Als controlegroep dient een groep van niet-wandelaars. Focus op vitamine D, magnesium en hemoglobine in relatie tot ijzer, vitamine B12 en foliumzuur.
De bijdrage van voedingsmiddelengroepen aan eiwitinname en de verdeling van eiwit over de dag bij wedstrijdsporters
Looptijd: 1 november 2015 – 1 januari 2016
Partners: FrieslandCampina en Han Sport en Bewegen
Contact: Floris Wardenaar (HAN) en Joost van den Borne (FrieslandCampina)
Inzicht verkrijgen in de timing van eiwitinname en de bijdrage van voedingsmiddelen aan de eiwitconsumptie in wedstrijdsporters op basis van de eerder verkregen DSSS dataset (Dutch Sports nutrition and Supplement Study).
Consultancy voor MKB en starters
Looptijd: juni 2014 – dec 2016
Partners: Diversen
Contact: Eat2Move
Vanuit Eat2Move wordt consultancy verleend aan MKB en starters. Dit doen we door toegang te bieden tot expertise op het gebied van voeding, sport en zorg; kennisuitwisseling; idee ontwikkeling; support en advies.
Starch for Stars
Looptijd: 1 juli 2014 – 31 december 2015
Partners: Ziekenhuis Gelderse Vallei
Contact: Jeroen Wouters
Het effect meten van een nieuw ontwikkelde sportdrank met aardappel als energiebron.
Knieklachten bij Vierdaagsewandelaars
Looptijd: 1 april 2016 – 1 april 2017
Partners: Wageningen University, Radboud UMC en Stichting de Vierdaagse
Contact: Maria Hopman (Radboud UMC / Wageningen University)
Website: VierdaagseOnderzoek
Onderzoeken of het gebruik van een collageen eiwit supplement de knieklachten van Vierdaagse wandelaars in het dagelijks leven en tijdens de Vierdaagse kan verminderen.
Vocht- en voedingsinname en maag-/darmklachten tijdens langdurige inspanning
Looptijd: 1 dec 2016 – 1 dec 2017
Partners: Han Sport en Bewegen en Nutrisense
Contact: Nancy van der Burg (HAN)
Website: http://blog.han.nl/hansportnutrition/onderzoek/consumerun/
Inzicht verkrijgen in de relatie tussen vocht- en voedingsinname tijdens langdurige inspanning, mogelijk opgetreden maag- en darmklachten tijdens of na inspanning en de sportprestaties van marathonlopers. Evalueren hoe voedingsinname zich verhoudt tot klachten en prestaties.
Fryoli
Looptijd: 1 feb 2017 – 1 feb 2018
Partners: Sportcentrum Papendal en Pasta Pura
Contact: Jeroen Wouters (SCP)
Website: http://papendal.nl/topsport/innovatie/voedingsinnovatie/ en http://pastapura.nl/
Het doel van dit project is de analyse hoe Fryoli, een pastaproduct dat eenvoudig in de oven bereid kan worden, kan bijdragen aan het verbeteren van de voedingsinname door (top)sporters. Fryoli is een product dat ontwikkeld wordt door Sportcentrum Papendal en Pasta Pura.
Invloed eiwitsupplement op spiermassa, spierkracht en fysieke functionaliteit bij vitale, actieve ouderen
Looptijd: 1 mrt 2017 – 31 dec 2018
Partners: Radboud UMC, Wageningen University en FrieslandCampina
Contact: Maria Hopman (Radboud UMC / Wageningen University)
Website: www.vierdaagseonderzoek.nl
Doel van dit project is om de invloed bepalen van de inname van een eiwitsupplement op spierkracht, spiermassa en fysieke functionaliteit bij vitale, actieve ouderen met een te lage eiwitinname via de voeding. Daarnaast willen we kijken wat voor invloed het eiwitsupplement heeft op de fysieke prestatie en herstel van de spieren en gewrichten tijdens de Nijmeegse Vierdaagse 2017.
Via het projectidee-formulier kan een nieuw idee, project of samenwerking worden voorgelegd aan Eat2Move.