Estafette

Projecten die plaatsvinden binnen eenzelfde onderwerp en elkaar opvolgen, op gang helpen of versnellen.

Binnen Eat2Move Estafette-projecten worden samenwerkingen met nieuwe partners uit het bedrijfsleven gefaciliteerd. De drie thema’s van Eat2Move bieden aansluiting bij een breed scala van bedrijven, zoals: producenten van tools voor monitoring van gezondheidsprofiel, het voedingsbedrijfsleven, leveranciers van voedingsingrediënten, bedrijven actief bij voedingsvoorlichting en dieettools.

Hieronder een overzicht van de lopende Estafette-projecten binnen Eat2Move.

Lopende projecten fase 3

PROJECTCODE TITEL LOOPTIJD
E2MEstafette 351 EatMyRide Foodplan App  maart 2020 – maart 2022
E2MEstafette 352 Nieuw in het schap  april 2020 – maart 2022
E2MEstafette 353 TeamNL Innovation Center binnen Sportcentrum Papendal  april 2020 – maart 2022
E2MEstafette 354 Sport Innovator Center Nutritional Status & Health  april 2020 – maart 2022
E2MEstafette 355 Plantaardige eiwitten en Spierherstel nov 2020 – nov 2021
E2MEstafette 356 Eiwitrijke Patisserie en Desserts sept 2020 – jun 2021
E2MEstafette 357 Voeding en Sport, de online leermodule voor trainers, instructeurs en coaches in de sport feb 2021 – jul 2021
E2MEstafette 358 Toepassing collagen peptides voor topsporters aug 2020 – okt 2021
E2MEstafette 359 Insecten eiwit en spierschade nov 2021- dec 2022
E2MEstafette 360 Een strategie voor een succesvol vegetarisch menu in het topsportrestaurant op Papendal aug 2021- jun 2022
E2MEstafette 361 Happy Feet on Healthy Food: Gezonde en duurzame voeding bij (sport)evenementen okt 2021 – dec 2022
E2MEstafette 362 Gelre Food Plaza apr 2020 – dec 2022

Lopende projecten fase 2

projectcode Titel looptijd
E2MEstafette 201  Co-Knie, knie-studie
 E2MEstafette 202  Groene eiwitten  1 mei 2017- 1 juni 2017
E2MEstafette 203 ProWalking studie  1 okt 2016 – 1 jan  2019
E2MEstafette 204 NutrEnd studie  1 dec 2016 – 1 dec 2018
E2MEstafette 205 Nieuw in het schap  1 april 2017 – 1 april 2020
E2MEstafette 206 Sportenbroodje  1 mrt 2017 – 1 sept 2017
E2MEstafette 207 Kees 1 sept 2017 – 1 nov 2017
E2MEstafette 208 Collageen-hydrolysaat en volleybal  1 jan 2018 – 1 dec 2018
E2MEstafette 209 Insectenpasta  1 jan 2018 – 1 april 2018
E2Mestafette 210 Prorunning  1 juli 2018 – 1 maart 2019
E2Mestafette 211 With help of my little friends  1 dec 2018  – 1 dec 2019
E2Mestafette 212 Team NL Innovation Center binnen Sportcentrum Papendal  1 jan 2019 – 31 dec 2019
E2Mestafette 213 Elite Sports Health and Nutritional Status  1 jan 2019 – 31 dec 2019
E2Mestafette 214 Papendal Fit Food Meter  1 jan 2019 – 31 dec 2020
E2Mestafette 215 Foodvalley Update Sports and Nutrition  1 sept 2018  -31 dec 2018
E2Mestafette 216 Eat2Move bij Health Ingredients Europe 1 sept 2018 – 31 dec 2018
E2Mestafette 217 Pasta-varianten 1 feb 2019 –  1 juni 2019
E2Mestafette 218 Ontwikkeling burger van vlees en champignons 1 okt 2018 – 1 juni 2019
E2Mestafette 219 Sport en plantaardige eiwitbronnen: smaak en perceptie testen met Pulled Oats 1 feb 2019 – 1 aug 2019
E2Mestafette 220 Testen met een ei-eiwit drankje 1 juli 2019 – 1 nov 2019
E2Mestafette 221 Testen met een ei-eiwit producten 1 nov 2019 – 1 feb 2020

Lopende projecten fase 1

projectcode Titel looptijd
E2MEstafette 101 Voedingsstatus bij Vierdaagsewandelaars 1 juni 2015 – 1 juni 2019
E2MEstafette 102 Micronutriënten en vitamine status bij Vierdaagsewandelaars 1 juni 2015 – 1 juni 2017
E2MEstafette 103  Eiwitinname en verdeling van eiwit over de dag bij wedstrijdsporters  1 nov 2015 – 1 jan 2016
E2MEstafette 104 Consultancy diverse MKB 1 juni 2015 -31 dec 2016
E2MEstafette 105 Starch for Stars 1 juli 2014 –  31 dec 2015
E2MEstafette 106 Knieklachten bij Vierdaagsewandelaars 1 april 2016- 1 april 2017
E2MEstafette 107 Vocht- en voedingsinname en maag-/darmklachten tijdens langdurige inspanning 1 dec 2016 – 1 dec 2017
E2MEstafette 108 Fryoli 1 feb 2017- 1 feb 2018
E2MEstafette 109 Invloed eiwitsupplement op spiermassa, spierkracht en fysieke functionaliteit bij vitale, actieve ouderen 1 mrt 2017 – 31 dec 2018

Lopende projecten


Voedingsstatus bij Vierdaagsewandelaars

Looptijd: 1 juni 2015 – 1 juni 2019
Partners:
Wageningen University, Radboud UMC, Siemens Healthcare, Stichting de Vierdaagse
Contact: Maria Hopman (Radboud UMC / Wageningen University)
Website: VierdaagseOnderzoek

In kaart brengen van de gewoonten in voeding en beweging van de groep Vierdaagsewandelaars, door middel van vragenlijsten (n=10.000 jaarlijks). Als controlegroep dient een groep van niet-wandelaars. Verkrijgen van inzicht in voedingspatronen van actieve mensen en de relatie van voeding, bewegen en chronische ziekten (hart- en vaatziekten, diabetes, kanker).


Micronutriënten- en vitaminestatus bij Vierdaagsewandelaars

Looptijd: 1 juni 2015 – 1 juni 2017
Partners:
Wageningen University, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Radboud UMC, Siemens, Stichting de Vierdaagse
Contact: Maria Hopman (Radboud UMC / Wageningen University)
Website: VierdaagseOnderzoek

In kaart brengen van voedingsgewoonten en micronutriëntwaarden. Afnemen van een vragenlijst (n=10.000 jaarlijks) en meten van de concentratie micronutriënten in het bloed van wandelaars, tijdens de Vierdaagse (n=1000 jaarlijks). Als controlegroep dient een groep van niet-wandelaars. Focus op vitamine D, magnesium en hemoglobine in relatie tot ijzer, vitamine B12 en foliumzuur.


De bijdrage van voedingsmiddelengroepen aan eiwitinname en de verdeling van eiwit over de dag bij wedstrijdsporters

Looptijd: 1 november 2015 – 1 januari 2016
Partners: FrieslandCampina en Han Sport en Bewegen
Contact: Floris Wardenaar (HAN) en Joost van den Borne (FrieslandCampina)

Inzicht verkrijgen in de timing van eiwitinname en de bijdrage van voedingsmiddelen aan de eiwitconsumptie in wedstrijdsporters op basis van de eerder verkregen DSSS dataset (Dutch Sports nutrition and Supplement Study).


Consultancy voor MKB en starters

Looptijd: juni 2014 – dec 2016
Partners: Diversen
Contact: Eat2Move

Vanuit Eat2Move wordt consultancy verleend aan MKB en starters. Dit doen we door toegang te bieden tot expertise op het gebied van voeding, sport en zorg; kennisuitwisseling; idee ontwikkeling; support en advies.


Starch for Stars

Looptijd: 1 juli 2014 – 31 december 2015
Partners: Ziekenhuis Gelderse Vallei

Contact: Jeroen Wouters

Het effect meten van een nieuw ontwikkelde sportdrank met aardappel als energiebron.


Knieklachten bij Vierdaagsewandelaars

Looptijd: 1 april 2016 – 1 april 2017
Partners:
Wageningen University,  Radboud UMC en  Stichting de Vierdaagse
Contact: Maria Hopman (Radboud UMC / Wageningen University)
Website: VierdaagseOnderzoek

Onderzoeken of het gebruik van een collageen eiwit supplement de knieklachten van Vierdaagse wandelaars in het dagelijks leven en tijdens de Vierdaagse kan verminderen.


Vocht- en voedingsinname en maag-/darmklachten tijdens langdurige inspanning

Looptijd: 1 dec 2016 – 1 dec 2017
Partners:
Han Sport en Bewegen en Nutrisense
Contact: Nancy van der Burg (HAN)
Website: http://blog.han.nl/hansportnutrition/onderzoek/consumerun/

Inzicht verkrijgen in de relatie tussen vocht- en voedingsinname tijdens langdurige inspanning, mogelijk opgetreden maag- en darmklachten tijdens of na inspanning en de sportprestaties van marathonlopers. Evalueren hoe voedingsinname zich verhoudt tot klachten en prestaties.


Fryoli

Looptijd: 1 feb 2017 – 1 feb 2018
Partners: 
Sportcentrum Papendal en Pasta Pura
Contact: Jeroen Wouters (SCP)
Website: http://papendal.nl/topsport/innovatie/voedingsinnovatie/ en http://pastapura.nl/

Het doel van dit project is de analyse hoe Fryoli, een pastaproduct dat eenvoudig in de oven bereid kan worden, kan bijdragen aan het verbeteren van de voedingsinname door (top)sporters. Fryoli is een product dat ontwikkeld wordt door Sportcentrum Papendal en Pasta Pura.


Invloed eiwitsupplement op spiermassa, spierkracht en fysieke functionaliteit bij vitale, actieve ouderen

Looptijd: 1 mrt 2017 – 31 dec 2018
Partners: Radboud UMC, Wageningen University en FrieslandCampina

Contact: Maria Hopman (Radboud UMC / Wageningen University)
Website: www.vierdaagseonderzoek.nl

Doel van dit project is om de invloed bepalen van de inname van een eiwitsupplement op spierkracht, spiermassa en fysieke functionaliteit bij vitale, actieve ouderen met een te lage eiwitinname via de voeding. Daarnaast willen we kijken wat voor invloed het eiwitsupplement heeft op de fysieke prestatie en herstel van de spieren en gewrichten tijdens de Nijmeegse Vierdaagse 2017.

Via het projectidee-formulier kan een nieuw idee, project of samenwerking worden voorgelegd aan Eat2Move.