Eat2Move Pasta-varianten

Eat2Move | Estafetteproject 217 | 1 feb 2019 – 1 juni 2019

  

 

 

 

thema: Innovaties in voeding

Doel

Pasta is een belangrijk onderdeel van de basisvoeding van sporters. Hierbij worden diverse nieuwe varianten ontwikkeld met verschillen in koolhydraat- en eiwitsamenstelling. In dit project worden een aantal pastavarianten getest onder andere met een panelsessie van het Sportvoeding Panel Papendal, met als doel de aansluiting van de nieuwe pasta-varianten bij sporters te onderzoeken.


Projectomschrijving

Het initiatief voor de panelsessie is ontstaan vanuit een samenwerking met het startup bedrijf Oatelli uit Nijmegen. Ter variatie op de standaard pastasoorten in de Nederlandse supermarkten heeft Oatelli een pasta ontwikkeld waarin haver is gebruikt. Hiermee is een zogenaamde haverpasta ontstaan met een andere koolhydraat- en eiwit-samenstelling dan reguliere pasta’s. Om de aansluiting van deze pasta bij sporters te onderzoeken, heeft op Sportcentrum Papendal een panelsessie plaatsgevonden en werd feedback verkregen over het gebruiksgemak in de bereidingsfaciliteiten van het Topsportrestaurant op Sportcentrum Papendal. Tijdens een panelsessie hebben een groep van geïnteresseerde atleten van het Sportvoeding Panel Papendal vier verschillende pastasoorten geproefd en beoordeeld aan de hand van vragenlijsten op onder andere uiterlijk, structuur en smaak. Er werd ook een pasta-variant verrijkt met haver-eiwitten (geproduceerd door het Griekse bedrijf Melissa) geanalyseerd. De panelsessie werd afgesloten met een open feedbackronde, waarin dieper werd ingegaan op de verschillen tussen de pasta’s en de mening van het Sportvoeding Panel Papendal over de haverpasta van Oatelli in het bijzonder.

 

 

 

Informatie

ORGANISATIE INDIENER Sportcentrum Papendal
CONTACTPERSOON Jeroen Wouters
E-MAIL Jeroen.wouters@papendal.nl
WEBSITE http://papendal.nl/topsport/innovatie/voedingsinnovatie/
IN DE MEDIA

Partners

Sportcentrum Papendal logo