Eat2MyRide Foodplan App

Eat2Move | Estafetteproject 351 | maart 2020 – maart 2022

Doel

De belangrijkste doelstellingen van dit door ZonMW en de provincie Gelderland gesubsidieerde project project zijn: een robuust systeem (door)ontwikkelen dat voor grote groepen mensen accuraat voedingsbehoefte voorspelt tijdens en rondom sporten. Dit systeem is zelflerend, integreert met andere platforms, is in de grote duursporten inzetbaar en is  tevens zeer eenvoudig in het gebruik.


Projectomschrijving

Met EatMyRide | Foodplan App wordt accuraat en gepersonaliseerd de energiebalans en daarmee de voedingsbehoefte voorspeld van duursporters tijdens rust en inspanning. De innovatie richt zich op optimale sportprestatie en herstel, maar ook op beheersing van lichaamsgewicht.

Onderliggende metabole waarden (bv hoeveel energie gebruikt iemand), zijn in verregaande mate gepersonaliseerd. Zo wordt niet alleen gekeken naar sekse en gewicht, maar ook sportgedrag (hoe deel je een training in qua intensiteit, hetgeen de voedingsplanning beïnvloedt) en voedingsgedrag worden meegewogen. Middels gebruikersfeedback en zelflerende algoritmes worden de metabole waarden verder gepersonaliseerd naarmate er meer data beschikbaar komt en er meer gebruikers zijn.

Informatie

ORGANISATIE INDIENER Wageningen University
CONTACTPERSOON Joram Kolf en Marco Mensink
EMAIL Joram@eatmyride.com  Marco.mensink@wur.nl
WEBSITE
IN DE MEDIA

Partners