Eat2Move | Estafetteproject 356 | sept 2020 – juni 2021
Thema: Voeding voor Prestatie en herstel
Doel
Het doel van dit project is het ontwikkelen van productconcepten voor patisserie- en dessert- producten verhoogd in eiwitten. Met deze verhoogde eiwitinname draagt bij aan de eiwitinname van specifieke doelgroepen, zoals sporters en ouderen of personen in verzorgings- of ziekenhuizen, en kan bijdragen aan spreiding van eiwitinname gedurende de dag.
Projectomschrijving
Binnen het project “Eiwitrijke patisserie en desserts” wordt vanuit verschillende expertises (voedingskunde, receptcreatie, productbereiding, productontwikkeling, productie) samengewerkt om nieuwe en innovatieve concepten te ontwikkelen voor eiwitverrijkte patisserie en desserts. In samenwerking tussen Foodspecials en Sportcentrum Papendal worden recepten bedacht met aansluiting bij de wensen van de doelgroep, waaronder sporters. Hierbij worden eiwitingrediënten van zowel dierlijke, plantaardige als nieuwere eiwitbronnen toegepast. De expertises van eiwitverrijkte producten en de specfieke productkennis van patisserie en dessert worden hierbij samengebracht. In het project worden recepten ontwikkeld en getoetst waarbij gestreefd wordt naar een eiwitinname van 20 gram per eetmoment. Op deze manier worden innovatieve producten ontwikkeld die kunnen bijdragen aan een gezond en duurzaam dieet, waarmee een variatie van type producten en eiwitbronnen in het dieet van sporters en andere doelgroepen kan worden aangeboden.
Informatie
Organisatie Indiener | Sportcentrum Papendal |
Contactpersoon | Erik te Velthuis |
Erik.tevelthuis@papendal.nl | |
Website | http://papendal.nl/topsport/innovatie/voedingsinnovatie/
https://foodspecials.nl/ |