Fryoli

Eat2Move Estafetteproject 108 | 1 februari 2017 – 1 februari 2018

                                                                                                                                    Thema: Innovaties in voeding

Doel

Het doel van dit project is de analyse hoe Fryoli, een pastaproduct dat eenvoudig in de oven bereid kan worden, kan bijdragen aan het verbeteren van de voedingsinname door (top)sporters. Fryoli is een product dat ontwikkeld wordt door Sportcentrum Papendal en Pasta Pura.

Projectomschrijving

Goede energie-inname is zeer belangrijk voor mensen die op hoog niveau sporten, omdat zij actiever zijn dan de algemene populatie en intensievere trainingsregimes volgen. Macronutriënten leveren een belangrijke bijdrage aan de energie-inname die door de voeding geleverd wordt. Voor sporters zijn de macronutriënten koolhydraten en eiwitten belangrijk. Koolhydraten leveren energie, terwijl eiwitten zorgen voor de spieropbouw.

Omdat de inname van koolhydraten en eiwitten zo belangrijk is voor sporters, is het van belang om producten te hebben die in deze behoeften voorzien. Een product dat ontwikkeld wordt met het doel om in deze behoeften te voorzien is de Fryoli. Fryoli is een pastaproduct dat eenvoudig in de oven bereid kan worden. Fryoli kan in de avondmaaltijd verwerkt worden. Daarnaast kan Fryoli ook als snackproduct geconsumeerd worden waarbij deze snack zich onderscheid door het lage vetgehalte. De positionering van dit product in sportkantines is het eerste ontwikkelpunt.

Het doel van dit onderzoek is om te kijken hoe Fryoli kan bijdragen aan een betere voedingsinname van sporters, met name de koolhydraat en eiwitinname. Hiervoor wordt de voedingsinname van topsporters geanalyseerd en wordt berekend wat Fryoli kan toevoegen aan de inname van koolhydraten en eiwitten. Daarnaast wordt vanuit voedingskundig oogpunt geanalyseerd hoe Fryoli zich kan positioneren ten opzichte van andere snackproducten die geconsumeerd worden in sportkantines.

Meer informatie

ORGANISATIE INDIENER Sportcentrum Papendal
CONTACTPERSOON Jeroen Wouters
E-MAIL jeroen.wouters@papendal.nl
WEBSITE http://papendal.nl/topsport/innovatie/voedingsinnovatie/

http://pastapura.nl/

IN DE MEDIA

Partners: Sportcentrum Papendal logo