Eat2Move estafetteproject 202 | 1 april 2017 – 1 juni 2017
Thema: Voeding voor prestatie en herstel
Doel
Het doel van dit project is het ontwikkelen van recepten met “groene” eiwitten, waarmee een variatie van type eiwitbronnen in het dieet van sporters (en vervolgens van andere doelgroepen) kan worden aangeboden.
Projectomschrijving
Binnen het project “Groene Eiwitten” wordt vanuit verschillende expertises (voedingskundigen, koks, producenten, productontwikkelaars) samengewerkt om nieuwe en innovatieve producten te ontwikkelen die groene eiwitten bevatten. In samenwerking met Sportcentrum Papendal wordt de aansluiting van deze nieuw ontwikkelde producten bij sporters geanalyseerd door middel van sensorische testen, proefsessies en specifieke enquêtes. Zo is er door Duplaco, Its Greenish, Labeij Food Products, ABC-Kroos, GreenFood50 en Bobeldijk gezamenlijk een algen-quinoa-burger (met rode uiensaus) ontwikkeld voor een brede consumentendoelgroep. De burger bevat eiwitten die afkomstig zijn van quinoa en van algen. In totaal bevat de ontwikkelde algen-quinoa burger 18 gram eiwit, hetgeen aansluit bij een aanbevolen hoeveelheid van ongeveer 20 gram eiwit per eetmoment. In deze algen-quinoa-burger wordt de microalg Chlorella gebruikt. Chlorella bevat eiwitten en is een bron van verschillende vitaminen, mineralen en vezels. De algenburger bevat geen dierlijke ingrediënten. In het project worden ook andere producten getest die de microalg bevatten. Bij Sportcentrum Papendal wordt onderzocht wat de perceptie van deze nieuwe burger (in combinatie met rode uiensaus) is bij sporters en medewerkers van Papendal. Op deze manier worden innovatieve producten ontwikkeld die kunnen bijdragen aan een gezond en duurzaam dieet.
Meer informatie
ORGANISATIE INDIENER | Sportcentrum Papendal |
CONTACTPERSOON | Jeroen Wouters |
jeroen.wouters@papendal.nl | |
WEBSITE | http://papendal.nl/topsport/innovatie/voedingsinnovatie/ |