Eat2Move Estafetteproject 207 | 1 sept – 1 nov 2017
Thema: Innovaties in voeding
Doel
Het doel van dit project is om inzicht te krijgen in de waardering van atleten over sensorische en gezondheidsaspecten van Kees. Kees is een alternatief voor kaas met minder verzadigd vet, ontwikkeld door Keesmakers.
Projectomschrijving
Kees is een variant op kaas, waarin melkvetten zijn vervangen door plantaardige oliën. Hierdoor bevat Kees 50% minder verzadigd vet en is het een product rijk aan onverzadigd vet. Daarnaast bevat Kees ook 25% minder zout vergeleken met een reguliere 48+ kaas van dezelfde rijping. Net als andere zuivelproducten bevat Kees ook eiwitten. In dit project zal de feedback van sporters op het product Kees geregistreerd worden. Tijdens een panelsessie met atleten van het Papendal sportvoedingspanel worden de producten geproefd en sensorische aspecten van de verschillende producten beoordeeld aan de hand van een specifieke vragenlijst. Daarnaast is Kees gerijpt en Kees extra gerijpt een maand beschikbaar in Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal in het format ‘Nieuw in het Schap’. Hiermee wordt in kaart gebracht wat de waardering van atleten en medewerkers in de sportsector is over Kees.
ORGANISATIE INDIENER | Sportcentrum Papendal |
CONTACTPERSOON | Jeroen Wouters |
Jeroen.wouters@papendal.nl | |
WEBSITE | http://papendal.nl/topsport/innovatie/voedingsinnovatie/ |
IN DE MEDIA |
Partners