Eat2Move | Estafetteproject 221 | 1 november 2019 – 1 februari 2020
Thema: Innovaties in voeding
Doel
Voor sporters zijn eiwitten uit de voeding zeer belangrijk. Naast het feit dat eiwitten nodig zijn om sporters gezond te houden, helpen eiwitten ook mee in het herstelproces na inspanning. Voor optimaal spierherstel is het algemene advies voor sporters om ongeveer 20 gram eiwit in te nemen per maaltijdmoment. Om dit te faciliteren onder topsporters op Sportcentrum Papendal, worden in dit project een aantal productvarianten getest die extra verrijkt zijn met eiwit uit eieren. De sensorische eigenschappen en aansluiting van deze producten op de wensen van de sporterspopulatie worden tijdens dit project onderzocht, via onder andere een panelsessie.
Projectomschrijving
Het initiatief voor de panelsessie is ontstaan vanuit een samenwerking met Newtricious/Bouwhuis Enthoven, gespecialiseerd in het ontwikkelen van functionele voeding op basis van kippeneieren. Om de eiwitinname van topsporters op Papendal te faciliteren, zijn er in samenwerking met Newtricious/Bouwhuis Enthoven en Sportcentrum Papendal een aantal productvarianten ontwikkeld op het huidige aanbod van de beschikbare producten in het Topsportrestaurant op Papendal.
Om de aansluiting van deze producten bij sporters te onderzoeken, wordt een panelsessie georganiseerd bij het Papendal Sportvoeding Panel op Sportcentrum Papendal. Hierbij wordt feedback verkregen over de sensorische eigenschappen van de eiproducten en het belang en toepassing hiervan in de basis- en sportspecifieke voeding.
Informatie
ORGANISATIE INDIENER | Sportcentrum Papendal |
CONTACTPERSOON | Jeroen Wouters |
Jeroen.wouters@papendal.nl | |
WEBSITE | http://papendal.nl/topsport/innovatie/voedingsinnovatie/ |
IN DE MEDIA |
Partners