Eat2Move| Estafette 308 | aug 2020 – okt 2021
Doel
Het doel van dit project is de toelevering van gelatine-hydrolysaat in een voor de topsporters gemakkelijke en aantrekkelijke manier. Hiervoor is een manier van aanbieden ontwikkeld voor specifieke sportersgroepen, met name in relatie met hoog sprong- en daarmee peesbelasting. Gelatine-hydrolysaat wordt aangeboden in combinatie met indiening van VitC. Met de begeleiders en sportdiëtisten wordt implementatie gefaciliteerd en gemonitord.
Projectomschrijving
Binnen het project “Toepassing Gelatine-hydrolysaat voor topsporters” wordt vanuit verschillende expertises (voedingskunde, voedingsbegeleiding en productontwikkeling) samengewerkt en gefaciliteerd in de toelevering van gelatin-hydrolysaat. In samenwerking tussen Rousselot, NOC*NSF en Sportcentrum Papendal wordt bij specifieke groepen topsporters, met name sporten met een relatief hoge sprong- en daarmee peesbelasting. Informatie over de juiste toepassing en gebruik wordt begeleid. In het Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal is hiervoor een sinaasappelsapmachine in gebruik genomen waarmee gelatine-hydrolysaat in combinatie met VitC gemakkelijk en aantrekkelijk wordt aangeboden. Vanuit het teaam van sportdiëtisten wordt de implementatie gefaciliteerd, het gebruik toegelicht en worden bevindingen gerapporteerd.
Meer Informatie
Organisatie Indiener | Sportcentrum Papendal |
Contactpersoon | Jeroen Wouters |
[email protected] | |
Website | http://papendal.nl/topsport/innovatie/voedingsinnovatie/ |
Partners