Voeding & Sport, de online leermodule voor trainers, instructeurs en coaches in de sport

Eat2Move | Estafetteproject 357 | feb 2021 – jul 2021

Doel

Een online learning platform over (sport)voeding ontwikkelen, die ingezet wordt om opleiders in de sport meer kennis te geven over (sport)voeding en ze te leren hoe ze hun eigen goed geïnformeerde beslissingen kunnen nemen als het gaat om voeding(svraagstukken). 

Projectomschrijving

Wageningen Universiteit en Ziekenhuis Gelderse Vallei zullen samen met de Nederlandse Tour Fiets Unie (NTFU) een online leermodule Voeding & Sport ontwikkelen voor trainers, instructeurs en coaches in de sport. Het e-learning platform bestaat uit informatieve filmpjes, theorie, opdrachten en vragen en zal de kennis over voeding van de opleiders in de sport verbeteren. Hierdoor kunnen de opleiders zelf kritisch nadenken over (sport)voeding. 

De inhoudelijke kennis voor de invulling van het platform wordt geleverd door de Wageningen Universiteit en Ziekenhuis Gelderse Vallei. De technische invulling van het platform wordt gedaan door de projectleider van de Nederlandse Tour Fiets Unie (NTFU). Het platform zal eerst worden gebouwd in FlowSparks. Later is de module wellicht ook uit te bouwen voor andere sportbonden. 

Meer informatie

Organisatie Indiener Nederlandse Tour Fiets Uni (NTFU)
Contactpersoon Rieneke Terink
Email rterink@zgv.nl
Website

Partners