Eat2Move Estafetteproject 209 | 1 jan 2018 – 1 april 2018
Thema: Innovaties in voeding
Doel
In de zoektocht naar nieuwe eiwitbronnen gaan insecten een steeds prominentere rol innemen. Omdat eiwitten een belangrijke rol spelen bij het herstel en de opbouw van spieren, kunnen eiwitrijke insecten een waardevolle toevoeging zijn aan het dieet van een atleet. Binnen het project wordt de (sensorische) acceptatie van een pasta waar insecten in verwerkt zijn getest.
Projectomschrijving
De verschillende insectenpasta’s zullen op twee verschillende manieren getest worden op Papendal. In het Topsportrestaurant zullen diverse gerechten met deze pasta ontworpen en verkocht worden. Bij het gerecht wordt een korte enquête met vragen over sensorische eigenschappen verspreid. Daarnaast wordt er een sensorische panelsessie georganiseerd waarbij een select aantal sporters verschillende pasta’s (blind) uitgebreider zal beoordelen.
Informatie
ORGANISATIE INDIENER | Sportcentrum Papendal |
CONTACTPERSOON | Jeroen Wouters |
Jeroen.wouters@papendal.nl | |
WEBSITE | http://papendal.nl/topsport/innovatie/voedingsinnovatie/ |
IN DE MEDIA |
Partners