50 jarig jubileum Papendal

Afgelopen zaterdag, 7 mei, heeft Papendal haar 50 jarig jubileum feestelijk afgesloten met Papendal Open. Ruim 7.500 bezoekers wisten hun weg te vinden naar het unieke topsportcentrum om actief mee te doen aan clinics, workshops of om aan te sluiten bij inspirerende presentaties en live talkshows. De open dag is met recht uniek te noemen aangezien het niet eerder is voorgekomen dat Papendal haar deuren op deze manier openstelde. Een inkijkje in de topsport was voor veel geïnteresseerde bezoekers een onvergetelijke ervaring!

Lezing Eat2Move

Vanuit Eat2Move zijn wij betrokken geweest bij het geven van presentaties over het belang van voeding & sport. Sport en voeding zijn sterk met elkaar verbonden. De juiste voeding is van groot belang om topprestaties te leveren en ook om te herstellen na zware trainingen. Daarom is het onderwerp “Voeding” een centraal thema op Papendal. Onder leiding van Jeroen Wouters en Anja van Geel zijn zij ingaan op de achtergronden van sport & voeding waarbij ook de innovatie-samenwerking met bedrijven en wetenschap is toegelicht. Nieuwe ontwikkelingen en inzichten zijn gedeeld, onder andere over de Papendal Voedingsapp en andere apps om inzicht te verkrijgen over de persoonlijke voedingsinname. Een belangrijk onderdeel hierbij eiwitinname, met ook plantaardige eiwitbronnen. Deze informatie werd gecombineerd met praktische inzichten en tips. En natuurlijk was er ook genoeg ruimte om vragen te stellen. Kortom, wij kijken terug op een ontzettend gave open dag.

Jochem Schellens, directeur Hotel & Sportcentrum Papendal: “Wat hebben wij ons 50- jarig jubileum bijzonder mooi afgesloten. Ons topsportcentrum is voor velen een onbekend terrein. Met deze open dag hebben we geïnteresseerde bezoekers alles kunnen laten zien wat wij voor de topsport doen om ervoor te zorgen dat de sporters optimaal kunnen presteren tijdens hun wedstrijden. Het was een fantastische dag en ik ben dankbaar naar alle betrokken partners, bonden en bedrijven. Samen hebben we een onvergetelijke dag neergezet.”