Donderdagmiddag stond het Campus Connect Café in het teken van Voeding, Sport en Gezondheid.
Jeroen Wouters trapte de middag af met een presentatie over de rol van Sportcentrum Papendal en hun innovaties in en rondom het Topsportrestaurant voor de atleten. Daarna vervolgde Edith Feskens met een verhaal over hoe een onderzoek naar preventie van ziekten m.b.v. voeding en bewegen uiteindelijk in de verzekering wordt opgenomen. En wat hopelijk nu het volgende project is dat dit traject gaat doorlopen (ProMuscle in Pratice). Na deze 2 boeiende verhalen, kon je kiezen waar je je weg vervolgde. Op 8 verschillende plekken lichten de verschillende bedrijven hun verhaal toe. Zo kon je o.a. mee discusieren over de vraag van FrieslandCampina hoe zij hun producten voor ‘ouderen’ op de markt moeten zetten of hoe de e- cooker van IXL werkt.
Maar ook projectleider Marco Mensink vertelde over zijn onderzoeken binnen Eat2Move naar eiwit inname en trainingsadaptatie bij sporters en Mireille Baart heeft de ontwikkeling van Nutriprofiel voor sporters toegelicht. Al met al was het een interessante middag met een goede opkomst en geboeid publiek.
foto’s zijn gemaakt door Sven Menschel