Eat2Move day 2022

De Eat2Movedag 2022 was wederom een groot succes! De hele dag stond in het teken van sport en voeding en was een mooie afwisseling tussen wetenschap, innovatie, business en netwerken.

De dag begon met een viertal presentaties van onderzoekers binnen Eat2Move. Marco Mensink en Ann Stijnman beten het spits af met een interessante presentatie over eiwitfunctionaliteit, gevolgd door Jan-Willem van Dijk en Peter Res over botgezondheid bij sporters en voeding. Maria Hopman en Jeroen Wouters presenteerden de laatste resultaten van de vierdaagseonderzoeken naar eiwitinname, het effect op spierschade bij vitale ouderen en over het voedingsaanbod en -begeleiding op Sportcentrum Papendal. Last but not least spraken Hans Zwerver en Lotte van dam over voeding en peesfunctionaliteit.

Hierna volgden korte pitches van diverse bedrijven, gemodereerd door Pol Grootswagers. Bedrijven staan niet stil en het was mooi om te horen hoe ook bij hen de nadruk ligt op innovatie, duurzaamheid en gezondheid.

Anneke Roes vertelde het verhaal van Phycom over het verbeteren en versterken van de beschikbaarheid en kwaliteit van voedsel voor zowel mens als dier. Met microalgen als een belangrijke voedingsbron. Vervolgens waren Marloes Martens en Nick van Nieuwkerk aan het woord van respectievelijk YNSECT en Row. Hun bedrijven richten zich op voedingssupplementen op basis van insecten. Ook Karen Draisma van NewCare, Andrea Launay van Rousselot en Jan van den Langeheem van NL Food Specials vertelden hoe hun bedrijven de voedingsindustrie verrijken. De outsider, maar daardoor niet minder interessant, was Joram Kolf met de EatMyRide-app die gericht is op wat fietsers moeten eten om een grand fondo te overleven.

In een viertal workshops opvolgend op de eerder genoemde presentaties was er ruimte voor het stellen van vragen, proeven van producten of het testen van apparatuur. Dit werd gecombineerd met matchmaking waarin bedrijven en deelnemers werden gekoppeld aan deelnemers van Eat2Move om zo informatie en ervaringen uit te wisselen. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt en de tijd vloog.

Na een inspirerende middag vertrok het gezelschap naar het Gelre Food Plaza waar het pop-up restaurant van Papendal was gestationeerd voor een heerlijk eiwitrijk dieet om vervolgens de winnende wedstrijd van het Nederlandse vrouwenvolleybalteam te aanschouwen. Win-win-win!

 

Foto’s gemaakt door Jan Harryvan @opus56