Eat2Move onderzoeker Pim Knuiman is gestart met zijn onderzoek “EnPRO”

In dit onderzoek zal hij het effect van eiwitten op het herstel van duurtraining onderzoeken. Hiervoor worden twee groepen gevolgd: een ‘eiwitgroep’ en een ‘koolhydraatgroep’.

In de EnPRO studie moeten gezonde jonge mannen 3 x per week een fietstraining volgen (in totaal 3 maanden). Deze trainingen vinden plaats op sportcentrum de Bongerd van Wageningen University & Research.

Naast deze trainingen worden een aantal metingen verricht op de Universiteit, zoals: Bloedafnames, inspanningstesten, lichaamsmetingen, spierbiopten en timetrials.

Het doel van deze studie is om de effecten van eiwitten op het herstel van de skeletspier bij duurtraining te onderzoeken. Daarom worden de deelnemers in twee groepen ingedeeld, de zogenoemde ‘eiwitgroep’ en de ‘koolhydraatgroep’. In het geval van de eiwitgroep houdt dat in dat de deelnemer na iedere training en voor het slapen gaan een eiwitrijk drankje moet drinken en in het geval van de koolhydraatgroep een koolhydraatrijk drankje.

De voormetingen zijn begonnen en daardoor zijn de eerste deelnemers al geïncludeerd. Volgende week zullen de eerste testdagen starten, waarna de eerste groep deelnemers zal beginnen met de trainingen.