Eat2Move opent innovatieloket sport, voeding en gezondheid Vanaf Wageningen Campus toegang tot topexpertise

Topcentrum Eat2Move opende 28 oktober het innovatieloket voor voeding en bewegen. Gedeputeerde Michiel Scheffer van de provincie Gelderland verrichtte de openingshandeling van het loket op Wageningen Campus. Het loket richt zich op bedrijven die producten of diensten ontwikkelen voor specifieke doelgroepen zoals sporters en patiënten. Het bedrijfsleven krijgt zo toegang tot topexpertise vanuit het netwerk van Eat2Move.

Ondersteuning bij onderzoek en innovatie
“Nieuwe kennis is belangrijk om vragen uit de sport- en zorgpraktijk te vertalen naar innovatieve oplossingen. Voor bedrijven in deze sector biedt het loket tal van mogelijkheden voor ondersteuning”, aldus Prof. Frans Kok, voorzitter van de stuurgroep Eat2Move. Naast hulp bij  projectdefinitie en -uitvoering, wordt toegang geboden tot de nieuwste kennis en faciliteiten van de partners in Eat2Move. Denk hierbij aan geavanceerde meetapparatuur, assessmentmethoden of contact met experts. Het loket is verbonden aan de afdeling Humane Voeding van Wageningen University & Research. De verbinding op sport, voeding en gezondheid en de open toegang hiertoe, maakt het Eat2Move loket uniek in Nederland.

 

eat2move-start-innovatie-hub-srgb-screen-only-0100
Foto gemaakt door Jan Harryvan Opus56fotografie

Expertise en netwerken bundelen
Eat2Move bundelt de expertise en netwerken van belangrijke organisaties op het gebied van voeding, (top)sport en zorg. Kennis over optimale voeding voor topsporters kan breed ingezet worden voor gezondheidsbevordering en de zorg. De Wageningen Campus ligt midden in een toonaangevende  regio als het om voeding  en gezondheid gaat en Eat2Move verbindt kennis aan de praktijk. De faciliteiten en expertise van Sportcentrum Papendal  en Ziekenhuis Gelderse Vallei vormen proeftuinen voor respectievelijk sport en zorg. Eat2Move heeft een directe uitwisseling met het bureau Alliantie Voeding, om opgedane kennis ook in de zorg toepasbaar te maken.“ Het loket past daarmee uitstekend bij de nationale en internationale ambities op innovatie in voeding, sport en gezondheid van de Provincie Gelderland. Zowel multinationals, MKB’ers als startup bedrijven zijn welkom bij het innovatieloket voor samenwerking. Voor de provincie betekent het de aanjager van de economie waarmee ook werkgelegenheid wordt gecreëerd.“ aldus Scheffer.