Eat2Run

Hardlopen is gezond, maar helaas kan hardlopen ook leiden tot blessures en andere klachten. Peesblessures en buikklachten zijn veel voorkomende problemen onder hardlopers, die zowel voor, tijdens als na het hardlopen kunnen optreden. Voeding speelt waarschijnlijk een belangrijke rol bij beide problemen, preventief of bij behandeling. In het “Eat2Run” onderzoek van Ziekenhuis Gelderse Vallei (SportsValley),Wageningen Universiteit en van Sport Medisch Centrum Papendal wordt onderzoek gedaan naar de rol van voeding bij de ontwikkeling, de behandeling, en het voorkómen van peesblessures en buikklachten.

Via hardloopevenementen en sportverenigingen worden door het hele land hardlopers benaderd om mee te doen met het Eat2Run onderzoek. Zolang ze minimaal 1x per week hardlopen en minstens 18 jaar zijn mogen ze meedoen. Voor het onderzoek vullen ze twee online vragenlijsten in. Een betreft een schatting van de dagelijkse voedingsinname van de hardlopers (FFQ). De ander bevraagt de hardloopgewoontes van de deelnemers en de aanwezigheid van eventuele peesblessures en buikklachten. Tot op heden hebben 600 deelnemers het onderzoek afgerond, waarna ze een terugkoppeling hebben ontvangen met hun persoonlijke voedingsinname en algemeen voedingsdavies. Met een doel van 10.000 respondenten, zal de werving komende maanden flink door moeten gaan om meer hardlopers enthousiast te maken om deel te nemen aan dit wetenschappelijk onderzoek.

Meer informatie over, en aanmelding voor deelname aan het onderzoek kan via onderstaande link naar de website van het Eat2Run onderzoek:

https://www.wur.nl/nl/Waardecreatie-Samenwerking/Voedingsonderzoek-WUR/Show-Voedingsonderzoek/Eat2Run-onderzoek.htm