Even voorstellen: Lotte Koopmans

Mijn naam is Lotte en ik ben begin februari begonnen als arts-promovendus bij de afdeling fysiologie in het Radboudumc. Hiervoor heb ik bij de kindergeneeskunde in het Rijnstate (Arnhem) gewerkt en op de spoedeisende hulp in het Maasziekenhuis (Boxmeer) als ANIOS. Later wil ik graag kinderarts worden.

Ik ben initieel betrokken bij de 4daagse onderzoeken waarbij wij dit jaar een studie hebben over het gebruik van meelworm eiwit op spierschade bij 60+’ers die de 4daagse lopen Insecten eiwit en spierschade – Eat2Move. Heel interessant en leuk om daarmee ook een bijdrage te kunnen leveren aan Eat2Move.

Mijn baan combineer ik met mijn sport, mountainbiken. Ik rij voor het CST Post NL Bafang Mountainbike Racing Team, een team onder leiding van voormalig olympisch 

kampioen Bart Brentjens. Dit betekent dat ik gedurende het jaar veel op pad ben voor (wereldbeker)wedstrijden en kampioenschappen. De combinatie met een PhD is perfect vanwege het overal ter wereld kunnen werken en bovendien spreken de onderwerpen mij heel erg aan omdat ze dicht liggen bij mijn sport. Ik hoop dat ik juist vanuit mijn beide achtergronden een toevoeging kan zijn voor het team!