Food Valley Summit ‘Sports and Nutrition’ sluit goed aan bij Eat2Move

De onderwerpen die dit jaar aan bod komen bij de Food Valley Summit zijn onderwerpen die goed passen bij het werkveld van Eat2Move, veel sprekers zijn dan ook op een direct of indirecte manier verbonden aan Eat2Move.

Donderdag 11 oktober zal Jeroen Wouters, als dagvoorzitter, de dag openen met direct een paar interessante sprekers zoals Daniel Tomé, Mark Tuitert en Peter Blangé. Onder leiding van oud stuurgroep voorzitter Frans Kok zullen er verschillende bedrijven een pitch houden. Tijdens de lunch zal Erik te Veldhuis zich presenteren met een ’taste the summit’.  Tijdens deze lunchpauze is er ook tijd om rond te lopen tussen de standjes van allerlei bedrijven en organisaties op het gebied van sport en voeding. Eat2Move zal zichzelf hier ook presenteren, loop gerust even langs.

In het middagprogramma zit nog een sessie van Renger Witkamp (WUR) over de darmfunctie van sporters en zal de stuurgroep van Eat2Move een gesloten vergadering houden.  Jan-Willem van Dijk zal een sessie leiden over voeding voor sporters gezien vanuit de diëtist en Menrike Menkveld en Maria Hopman zullen u meenemen in het sport- en voedings-ecosysteem in Oost-Nederland. Ook de wetenschap mag natuurlijk niet ontbreken op de Food Valley Summit. Onder leiding van Marco Mensink en Lex Verdijk zullen een aantal PhD-studenten vertellen over hun onderzoek. De dag zal worden afgesloten met een eindsessie waar onder andere Rolf Bos zal toelichten wat de innovaties in zuivel zijn op het gebied van sport en voeding.

U kunt het hele programma hier terugvinden.