Leaders in Performance Conference Sports Nutrition

Woensdag 2 oktober 2019 was Eat2Move vertegenwoordigd tijdens het Leaders in Performance Conference in Hotel en Congrescentrum Papendal, gelegen op het terrein van Olympisch Trainingscentrum Papendal te Arnhem.

De derde editie van dit jaarlijkse evenement was de grootste ooit en was een groot succes. Het event trok meer dan 300 bezoekers en werd door veel mensen wereldwijd gevolgd via een livestream. In totaal waren er 35 nationaliteiten bij betrokken. En dat is niet zo verbazingwekkend met ’s wereld meest gerenommeerde experts als sprekers, zoals Prof. Dr. Asker Jeukendrup, Prof. Dr. Romain Meeusen, Prof. Dr. John Hawley, Prof. Dr. Stuart Phillips en Prof. Dr. Andrew Jones. Het ochtend- en middagprogramma werd gehost door de voormalige wereld- en Olympisch kampioenen Pieter van den Hoogenband en Mark Tuitert, een van de grootste Nederlandse sporters ooit.

Tijdens het congres stond, net als bij Eat2Move, de brug tussen onderzoek en praktijk centraal en waren de onderwerpen zeer divers, zoals nieuwe gepersonaliseerde koolhydraatinname-aanbevelingen en invloed van voeding op hersenfunctie. Hiermee kwamen zeer gespecialiseerde sport-, training- en herstelbevorderende strategieën aan bod. Tijdens de interactieve panelsessies werden de experts het hemd van het lijf gevraagd en werd er dieper op de materie ingegaan. Door de implementatie van speedupdates over onder andere suppletie, eiwitbronnen en de toekomst van sportvoedingsonderzoek, was er ruimte voor de behandeling van maar liefst 14 onderwerpen.

Al met al was het congres zeer succesvol met, naast de diversiteit aan presentaties, veel innoverende tools op het gebied van onder andere voedingsinname en lichaamssamenstelling. Daarnaast waren veel netwerkmogelijkheden aanwezig, waardoor het congres als een zeer voedzame bodem gezien kan worden ter bevordering van de wetenschap en het verder innoveren en personaliseren van voeding in de praktijk. Namens Eat2Move waren diverse deelnemers actief tijdens dit symposium, zoals vanuit Sportcentrum Papendal, Wageningen Universiteit, Hogeschool Arnhem Nijmegen en natuurlijk deelnemers en organisatoren vanuit Team NL Performance Nutrition. Door het congres kunnen we kennis opdoen, kennis verspreiden en verdere stappen ondernemen in het proces omtrent optimalisatie van sportherstel en –prestatie op individueel niveau.

Rik Taam en Arno Traa, stagiaires Innovatie Sport en Voeding, Sportcentrum Papendal