Leaders in Performance Conference

Onder de vlag van Eat2Move heeft gisteren het tweede Leaders in Performance Nutrition Conference plaatsgevonden op Papendal. Deze conferentie is georganiseerd door Asker Jeukendrup van onze partnerorganisatie NOC*NSF.

Onze praktijkonderzoekers Pim Knuiman en Rieneke Terink waren de hele dag aanwezig. Pim vertelt dat de presentatie van professor Keith Baar hem opviel. De presentatie ging over de recente onderzoeksresultaten over ’tendon stiffness’, gelatin and collagen synthesis in het kader van voeding en blessures. Verder laat Pim weten het verhaal van professor James Morton over zijn ervaring als embedded scientist bij Liverpool FC and Sky ook erg leuk was. Pim sluit zijn verhaal af met de heldere uiteenzetting van Dr Kristin Jonvik over nitraat en sportsprestaties en waar de (wetenschappelijke) kansen voor de toekomst liggen.

Naast deze presentaties waren er ook nog presentaties van natuurlijk Asker Jeukendrup zelf over hydratatie, Neil Walsh over het immuunsysteem van de sporter en Louise Burke over supplementen.

Voor meer informatie zie www.lpc18.com