Marco Mensink gastspreker bij Live Sessie Voeding & Voetbal

Voeding speelt een rol in de wedstrijdvoorbereiding van voetballers, het leveren van inspanning, de wijze van herstel en de kans op blessures. Op woensdag 20 mei organiseerde het Nationale Sportinnovatie Platform de Live Sessie Voeding en Voetbal in de Amsterdam ArenA. Marco Mensink belichtte als gastspreker het thema voeding en ‘concurrent training’.

Live Sessie Voeding en Voetbal

Ruim 85 sportdiëtisten van voetbalclubs, voedingsdeskundigen en producenten uit de voedingsmiddelenindustrie kwamen in Amsterdam samen om de huidige kennis te delen omtrent de eet-do’s en dont’s voor voetballers.

Sprekers

Voedingsdeskundigen Ian Rollo (senior scientist Gatorade Sports Science Institute), Peter Res (AFC Ajax), Pim Koolwijk (inspanningsfysioloog FC Utrecht) zijn nauw betrokken bij voetbalteams en spraken over hun kennis en ervaringen vanuit de praktijk. Marlou Dirks (PhD student aan Maastricht University) en Marco Mensink (Universitair docent Wageningen University en Eat2Move Themacoördinator ‘Voedingsstatus & gezondheidsprofiel’) belichtten het onderwerp vanuit een wetenschappelijke context.

Voeding en concurrent training

Voetbal wordt gekenmerkt door korte explosieve inspanningen afgewisseld met gemiddelde gelijkmatige inspanningen. Zowel kracht- als duurtraining is van grote waarde voor een voetballer. Marco Mensink ging in zijn presentatie dieper in op concurrent training (combinatie van kracht- en duurtraining) en de timing van nutriëntinname om training adaptatie te optimaliseren. Het onderzoeksthema van Eat2Move promovendus Pim Knuiman.

Meer informatie over deze Live Sessie: