Michael Tieland initieert innovatietrajecten met bedrijven

Michael Tieland is in juni gestart als projectinitiator binnen Eat2Move. In deze functie werkt hij aan het opstarten van estafetteprojecten. Daarmee vormt hij een belangrijke schakel met het bedrijfsleven om producten en diensten voor de sport en zorgpraktijk te ontwikkelen. 

Michael Tieland Eat2Move

Michael Tieland (36) heeft van jongs af aan bijzondere interesse in de rol van voeding en beweging op spier functioneren. In 2007 rondde hij de master Voedingsfysiologie af, waarbij hij zich sterk focuste op het onderwerp voeding en bewegen. Na een korte periode als docent aan de opleiding Voeding en Diëtetiek (HAN), is hij in 2008 een promotieonderzoek gestart aan de Wageningen University.

Zijn  promotie vond plaats onder de vlag van Top Instituut Food & Nutrition, in samenwerking met de Universiteit van Maastricht. Hij onderzocht  de effecten van eiwitsuppletie met en of zonder fysieke activiteit op de spiermassa van ouderen. Zo toonde Michael aan dat eiwitten noodzakelijk zijn voor spiergroei tijdens krachttraining en dat extra eiwit het fysiek functioneren van fragiele ouderen verbeterd. Deze bevinding worden nu in de praktijk getest, in een pilot studie binnen Eat2Move (sprintproject ProMuscle 65k).

Mike Tieland ouderen en bewegenBedrijfsleven helpen innoveren

Naast een grote hoeveelheid kennis, heeft Eat2Move met Michael een ware ideeën-generator in huis gehaald. Vanuit de Wageningen University heeft hij (nationaal en internationaal) ervaring met het schrijven van onderzoeksvoorstellen voor financiële middelen (research calls). Als projectinitiator gaat hij bedrijven koppelen aan Eat2Move, om zo estafette projecten op te zetten.

“Ik vind het een prachtige uitdaging om bedrijven te helpen met innoveren op het gebied van voeding en bewegen. Met name aan de zorgkant liggen enorm veel kansen en mogelijkheden. Met mijn kennis en netwerk hoop ik het consortium Eat2Move te verrijken en mooie nieuwe samenwerkingen met bedrijven aan te gaan.” 

Michael werkt twee dagen per week voor Eat2Move. Naast zijn rol als projectinitiator is hij als adviseur en sparringpartner van de AIO’s betrokken bij de marathonprojecten. Michael zal één van de parallelsessies leiden, tijdens het Eat2Move kennis- en netwerkevent.

Samenwerken aan voedingsinnovaties ?
Neem gerust contact op met Michael Tieland via info@eat2move.nl. Hij staat altijd open voor een inspirerende brainstormsessie over de rol van voeding en bewegen op prestatie en/of herstel en het ontwikkelen van innovatieve producten en diensten.