Mini symposium en promotie praktijkonderzoeker Pim Knuiman

Afgelopen vrijdag was een mooie Eat2Move dag met in de ochtend een Mini symposium met de titel Nutrition, Exercise and Sports en in de middag konden we luisteren naar de verdediging van het proefschrift van Pim Knuiman.

Het minisymposium georganiseerd door Marco Mensink werd voorgezeten door Renger Witkamp. Als eerste spreker kwam Maria Hopman naar voren. Zij heeft de zaal bijgepraat over de resultaten van het onderzoek wat ze gedaan hebben bij lopers van de Zeven Heuvelen loop en wandelaars die de 4-daagse lopen.

Daarna was gastspreker en opponent Gavier Gonzales vanuit de UK aan de beurt. Hij heeft ons verteld over de studies die zij gedaan hebben met het verschil in trainen met of zonder ontbijt.  Als laatste heeft Marco zelf de onderzoeken van Pim toegelicht in zijn presentatie. Na afloop van elke presentatie was er ruimte voor vragen vanuit de zaal, waar dan ook goed gebruik van werd gemaakt.

Na een voedzame lunch ging iedereen naar de aula waar Pim Knuiman tijdens zijn lekenpraatje ons nog een keer meenam door al zijn onderzoeken. Daarna begon de echte verdediging en Pim kon alle vragen netjes beantwoorden, al met al was het een fantastische verdediging, die werd beloond met een mooie titel; Dr Pim Knuiman!