Mooie resultaten voor TeamNL in Rio.

De Olympische Spelen in Rio de Janeiro waren een bruisend evenement met mooie resultaten voor TeamNL. Ook de voeding en voedingsbegeleiding voor de sporters heeft aandacht gekregen.

Vanuit Eat2Move is Team Voeding van NOC*NSF en het Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal betrokken geweest bij de begeleiding en voorbereiding op de Olympische Spelen. Hun focus lag hierbij op de specifieke behoeften van sporters en hun verschillende sportdisciplines, zie het filmpje. Een aantal voedingsproducten, die ontwikkeld zijn met betrokkenheid van Eat2Move-partners, zijn met TeamNL naar Rio de Janeiro meegegaan: eiwitpreparaten (zowel caseïne als wei-eiwitten), de Sportsgrainbar, de reep “Goud in je hand”, kwark en yoghurt in diverse smaken. Al deze producten zijn specifiek voor de sporters beschikbaar gemaakt in het TeamNL-verblijf in het Olympisch Dorp!

Wat eet een Olympiër? filmpje gemaakt door de Volkskrant

Met toelichting gegeven door Erik te Velthuis (kok, topsportrestaurant Sportcentrum Papendal) en Nick Iedema (sportdiëtist Team Voeding NOC*NSF en HAN)