Nieuwsgierig naar de resultaten van de eerste 2 fases van Eat2Move?

Om u een overzicht te geven van onze resultaten uit de voorgaande fases, hebben we een compacte flyer ontwikkeld. Als topcentrum werken we samen aan optimale voeding en herstel in (top)sport en zorg.

We werken in 4 thema’s waarbij in elk thema verschillende projecten en samenwerkingsverbanden elkaar vinden. De belangrijkste resultaten hebben we op een rijtje gezet in de flyer die u hier kunt nalezen. Eat2Move – factsheet resultaten

 

  • In het thema Voedingsstatus en Gezondheidsprofiel is  o.a. gewerkt aan een dieet- en leefstijlinterventie bij darmaandoeningen, optimale voeding voor paralympische sporters, en de oprichting van Sportvalley en nieuwe kennis opgedaan over het gebruik van biomarkers als maat voor belasting en herstel.
  • In het thema Voedingsadvies en Monitoring is onderzoek gedaan naar; of eiwitsuppletie een rol speelt bij het bevorderen van spierherstel na een krachtsinspanning, de rol van groente inname bij de bloeddruk van sporters en patientgroepen, is nutriprofiel® gestart , de rol van eiwit bij trainingsadaptatie in duursporters.
  • In het thema Innovaties in Voeding is een onderzoeksmodel ontwikkeld om spierherstel te meten, zijn er enkele tools voor analyses van voedings- en vochtinname ontwikkeld, zijn er verschillende onderzoeken bij de Vierdaagse lopers uitgevoerd en zijn er veel producten en concepten vanuit het bedrijfsleven getest door het Sportvoedings Panel Papendal.
  • In het thema Netwerk, Communicatie en Events hebben veel teamdagen, loketdagen en sportevents plaatsgevonden, zijn er (internationale) congressen en cursussen georganiseerd en is er een Young Investigator Award verdiend.