Sportkantine 1 juni

Vrijdag 1 juni waren we te gast bij tennisvereniging de Sprenkelaar in Apeldoorn tijdens de World Team Cup rolstoeltennis.

We begonnen de middag in de seminar ruimte in de grote tennishal met een welkom en update van Eat2Move door Jeroen Wouters.  De portfolio van marathon-, sprint-, en estafetteprojecten ziet er indrukwekkend uit, maar er is zeker nog ruimte voor meer. Aangezien fase 2 alweer haar eerste jaar erop heeft zitten, werden ook de focuspunten nog even aangehaald. Daarna door met Pim die wat dieper in ging op wat is concurrent exercise nou precies en waar komt het idee vandaan. Aansluitend heeft onze nieuwe praktijkonderzoekster Carlijn ons meegenomen in haar ideeën over haar onderzoek naar een anti-inflammatoir dieet en beweging als ‘add-on’ behandeling bij inflammatoire darmziekten.

Na de sportkantine van 7 december zijn er nog enkele sprintprojecten toegevoegd en Alwine heeft er vandaag nog één van toegelicht. Dit project zal zich richten op protein for muscle recovery after exercise challenge. Het project staat nog in de kinderschoenen waardoor er dus ruimte was voor discussie hierover. Om een idee te krijgen op welk toernooi we waren heeft de toernooidirecteur uitgelegd wat de world team cup rolstoeltennis inhoudt en waar we naar konden gaan kijken.

In de pauze hebben we dan ook even bij het tennis gekeken onder het genot van een fruitsalade en de groepsfoto gemaakt. Na de pauze zijn we door gegaan met een presentatie van Jan-Willem en Marco over een mogelijk onderwerp voor de ZonMW call sport.

Als afsluiting hadden we nog een verhaal van  praktijkonderzoekster Cindy. Zij wilde graag met ons brainstormen hoe zij haar laatste studie zal gaan inrichten. Via een speciale website kon het publiek allemaal ideeën posten en deze werden plenair besproken. Na afloop hebben we nog wat gedronken en de halve finale van de heren Frankrijk-Japan gekeken, welke gewonnen werd door Japan. Japan werd uiteindelijk 2e achter Groot-Britannië. Bij de vrouwen heeft Nederland gewonnen en liet hiermee China (nummer 2) en Groot-Britannië (nummer 3) achter zich.