Sportmarketing: Samen scoren!

Op 13 mei was Eat2Move aanwezig op Papendal bij het evenement ‘Sportmarketing: samen scoren!’. Dit evenement bestond uit lezingen door o.a. Hans-Willem Dicke en Renate Groenewold en tijdens de Sportevenementenbeurs konden bedrijven en instellingen kennis maken met de diverse Gelderse Sport evenementen.

Geïnspireerd door de Giro d’Italia en andere internationale sportevenementen, zoals het WK Beachvolleybal of de Zevenheuvelenloop, organiseerden VNO-NCW Midden, Sport & Zaken, NOC*NSF, de Gelderse Sport Federatie en Hotel Papendal samen met de provincie Gelderland een Sportevenementenbeurs. Tijdens lezingen van Hans-Willem Dicke en Renate Groenewold kwamen de nieuwe trends en mogelijkheden op het gebied van sportmarketing aan bod. Vervolgens vertelde gedeputeerde van Provincie Gelderland Jan Markink over de ervaringen van Giro Gelderland rondom de Big Start van de Giro d’Italia in Gelderland. Op de Sportevenementenbeurs raakten bedrijven en instellingen geïnspireerd door de diverse Gelderse sportevenementen over de (marketing)mogelijkheden omtrent grote evenementen.

Eat2Move was aanwezig op de Sportevenementenbeurs waarbij nieuwe innovatieve sportvoedingsproducten, bereid door de manager van het Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal Erik te Velthuis, konden worden geproefd. Eat2Move is bij diverse sportevenementen betrokken voor de side-activiteiten, onder andere bij het EK Volleybal, de Nijmeegse Vierdaagse, Outdoor Gelderland en de Giro d’Italia. Zo werden er workshops gegeven aan coaches en begeleiders op het gebied van sport en voeding of zijn er activiteiten georganiseerd gericht op de verbinding tussen sport, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Bij een aantal van de Gelderse Sportevenementen wordt onderzoek uitgevoerd door onderzoekers van Eat2Move op het gebied van voeding en sport, onder andere tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Voor meer info of vragen kan contact opgenomen worden via info@eat2move.nl

http://www.gelderland.nl/Bijeenkomst-Sportmarketing-samen-scoren