Eat2Move in wetenschapsavond Food for Thought

Eat2Move vormde het thema van de 14e Food for Thought, dé wetenschapsavond van de Alliantie Voeding Gelderse Vallei. Er is al een stevige basis voor Topcentrum Eat2Move: onderzoekslijnen zijn gedefinieerd en diverse projecten gestart. Alle partners van Eat2Move waren vertegenwoordigd met ruim 100 aanwezigen.

Eat2Move gaat over het belang van voeding en bewegen voor de conditie van mensen. Prof. Maria Hopman, boegbeeld van Eat2Move, illustreerde dit tijdens Food for Thought met haar onderzoek bij oudere deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse.  Zij gaf aan hoe vooral op de eerste dag  van de Vierdaagse verstoringen in vochtbalans en natrium zien. Vervolgens kwamen nieuwe inzichten uit voeding, sport- en medische wetenschap aan bod, door diverse onderzoekers en experts van Wageningen Universiteit, Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.  Eat2Move vertaalt deze kennis naar innovatieve concepten die worden gevalideerd in de praktijk.

DSC_5894Jeroen Wouters, voorzitter van het Eat2Move coördinatieteam en programma manager Voeding bij InnoSportNL, onderstreepte tijdens Food for Thought de ambitie van Eat2Move om een internationaal Topcentrum te worden. Het bevorderen van de gezondheid is innovatie van cruciaal belang. “De basis van Eat2Move is nu gelegd, projecten kunnen van start”, aldus Jeroen Wouters. Eat2Move heeft onderzoekslijnen vastgelegd in drie werkpakketten: ‘Voedingsstatus en gezondheidsprofiel’‘Voeding voor prestatie en herstel’en ‘Voeding op maat’. Eat2Move werkt volgens de 3V-cyclus: onderzoek doen (Verkennen);  testen in ‘proeftuinen sport en zorg’ (Valideren); kennis verspreiden en  producten en diensten toepasbaar maken (Valoriseren).

Eat2Move is ontwikkeld op initiatief van de Alliantie Voeding Gelderse Vallei. In Eat2Move werken samen: Wageningen University, Ziekenhuis Gelderse Vallei, InnoSportNL, NOC*NSF, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, NIZO food research, FrieslandCampina en Sportcentrum Papendal. Provincie Gelderland neemt de helft van de financiering voor haar rekening.

Eat2Move-logo-RGB