Het voorjaarssymposium van Genootschap Melkkunde zal dit jaar in het teken staan van sport en voeding.
Op 7 april zijn de leden van het genootschap van Melkkunde en andere geïnteresseerden te gast op Papendal voor een uniek symposium met als titel “Zuivel is topsport” (zie programma www.genootschapmelkkunde.nl ). Tijdens het symposium zal door diverse sprekers worden ingegaan op de rol van zuivel(eiwit) in relatie tot bijvoorbeeld spieropbouw en verteerbaarheid met het oog op een sportdieet, maar ook zal productontwikkeling voor sportproducten de revue passeren. In de voorbeelden zal met name ingegaan worden op de wielrensport. Gerelateerd aan de start van de Giro2016 in Gelderland vindt deze activiteit plaats binnen het Giro Experience Center
Van diverse invalshoeken zal het onderwerp Sport en Voeding belicht en zal de rol van zuivel hierbij nader besproken worden. De experts van Eat2Move hebben een belangrijke rol in het symposium in de vorm van lezingen en een rondleiding op Papendal bij TopSportRestaurant en het Inspanningslab. Eat2Move faciliteert hierbij de interactieve tussen voedingsmiddelenbedrijfsleven en de expertise-gebieden betrokken bij sport en voeding.
Aanmelden kan via de website van Genootschap ter bevordering van Melkkunde (deadline 26 maart).