Jeroen Wouters

Voorzitter Coördinatieteam

Jeroen Wouters Eat2Move Jeroen Wouters is programma-expert Innovatie en Voeding bij Sportcentrum Papendal. Hierbij faciliteert Jeroen de verdere ontwikkeling van functionele voeding voor sporters vanuit het breedste perspectief. ‘Nederland biedt een zeer sterke en wereldwijd-erkende expertise op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van voeding. Samen met de Nederlandse sportinfrastructuur (onder andere rond de Sportinnovator Labs) wordt een vruchtbaar klimaat voor innovatie in sport en voeding gefaciliteerd: een unieke combinatie om gezonde en sportieve resultaten te bereiken.’

Jeroen is de voorzitter van het coördinatie-team van Eat2Move en hierbij vormt Jeroen de connectie tussen sport, voeding en bedrijfsleven. Topcentrum Eat2Move werkt aan optimale voeding voor de bevordering van prestatie en herstel in (top)sport en zorg. Eat2Move brengt disciplines samen en bevordert de wisselwerking: tussen kennisinstellingen en bedrijven, tussen de praktijk van topsport, bewegen en zorg.

Jeroen is gepromoveerd aan de Universiteit van Wageningen (Levensmiddelenmicrobiologie) en sinds 2002 werkzaam bij NIZO food research in Ede. Hij heeft een brede achtergrond in voedingstechnologie, met specifieke ervaring in productontwikkeling en voedingsonderzoek. Bij NIZO food research, onderzoeksbedrijf voor innovaties in voedingsproducten, heeft Jeroen vanuit verschillende posities brede ervaring opgebouwd in het ontwikkelen van onder meer doelgroepenvoeding. Jeroen opereert binnen een groot netwerk van bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in voedingsinnovatie. In zijn rol als programma-manager Sport en Voeding bij InnoSportNL en nu Sportcentrum Papendal is Jeroen betrokken bij de ontwikkeling van vele projecten en producten op het gebied van sport en voeding.

Lees meer over innovatie bij Sportcentrum Papendal