Proeftuinen Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sportcentrum Papendal

Eat2Move sprintproject | 1 april 2017 – 1 april 2020

Doel

De proeftuinen van Sportcentrum Papendal en Ziekenhuis Gelderse Vallei bieden de mogelijkheid voor innovatieve ondernemers en hun producten om de dialoog aan te gaan over behoeften van specifieke doelgroepen, productkarakteristieken en positionering van producten. Hiermee kan aansluiting bij praktijkvragen verder geoptimaliseerd worden, kan de kans op marktsucces vergroot worden en kan de tijdsduur van het innovatie-proces verkort worden.


Projectomschrijving

Iedere 6 tot 8 weken worden er loketdagen georganiseerd op Sportcentrum Papendal, dit is een makkelijke entree voor het bespreken van producten en concepten in samenwerking met de innovatiemanager en de manager van het topsportrestaurant.

Binnen de proeftuin van Sportcentrum Papendal kan een diverse set aan aanpakken gekozen worden: “Nieuw in het Schap”, het Papendal Voedingspanel, product- en conceptontwikkeling en fysiologische/voedingskundige praktijkstudies. In toenemende mate wordt ook consultancy geboden aan organisatie in het veld van voedings- en innovatie-begeleiding zoals diverse (Eredivisie)voetbalclubs, elite sportteams (wielrennen, zeilen) maar ook aanpalende instellingen zoals zorg, defensie (ACT project met militair revalidatie-centrum Doorn).

Via de proeftuin van Ziekenhuis Gelderse Vallei, het Voedingsziekenhuis, kunnen ondernemers een nieuw idee verkennen en een product voorleggen aan experts om  relevantie voor patiënten te bespreken. Er wordt consultancy geboden aan ondernemers en zorgorganisaties door het inzetten van Academic Consultancy Teams van Wageningen University. Het netwerk en de expertise vanuit de Alliantie Voeding in de Zorg wordt gekoppeld aan deze projecten. Hiermee heeft het Militair Revalidatie-centrum in Doorn de maaltijdservice vernieuwd en voedingszorg geïntroduceerd. Ook zijn er ACT projecten uitgevoerd in Rijnstate, bijvoorbeeld naar effectieve interventies met voeding en bewegen tijdens chemotherapie.

 

Meer informatie

Organisatie indiener Sportcentrum Papendal en Ziekenhuis Gelderse Vallei
Contactpersoon Jeroen Wouters en Menrike Menkveld
E-mail jeroen.wouters@papendal.nl en menkveldm@zgv.nl
website www.papendal.nl  www.geldersevallei.nl

Partners

Sportcentrum Papendal logo