Papendal Fit Food Meter

Eat2Move Estafetteproject 214 | 1 jan 2019 – 31 dec 2020

Thema: Innovaties in Voeding

Doel

Voor optimale sportprestaties is de combinatie van de juiste (trainings)inspanning en adequate voeding van groot belang. Hierbij is het cruciaal dat het begeleidingsteam van (jonge) sporters met de juiste gereedschappen kan werken, zowel op het gebied van fysiologische tests als met de keuze van relevante trainings- of voedingsinterventies. Zo komt de kwaliteit van de multidisciplinaire begeleiding op een hoger niveau, gaan de prestaties omhoog en zal er minder uitval zijn (blessures, overtraining etc.).


Projectomschrijving

In dit experimentele ontwikkelproject zal door de samenwerkende partijen een scala van fysiologische en medische parameters ontwikkeld en geïmplementeerd worden in de praktijksetting van de topsportbegeleiding op Papendal. Concreet betekent dit dat het aantal fysiologische testen dat uitgevoerd kan worden groter wordt. Van veel parameters is de precieze impact van training nog niet duidelijk, dit gaan we valideren zodat we in de toekomst beter weten wat we in welke situatie kunnen meten bij de sporters. Afhankelijk van het type sport, activiteit en vraagstelling kunnen dan door de sportbegeleiders de juiste fysiologische analyses uitgevoerd worden. Multidisciplinaire samenwerking tussen sport, voedingskundige, medische en inspanningsfysiologie expertise wordt geborgd vanuit de deelnemende partners Sportcentrum Papendal (SCP), Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP), Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) en de Wageningen Universiteit (WUR).

 

Informatie

ORGANISATIE INDIENER Sportcentrum Papendal
CONTACTPERSOON Jeroen Wouters
E-MAIL [email protected]
WEBSITE
IN DE MEDIA

Partners

Sportcentrum Papendal logo

 

WUR logo