Interdisciplinair werken in de context van sportvoeding (boek)

Eat2Move sprintproject 4 | 1 apr. 2014 – 1 okt 2016

Voeding en advies boek Eat2Move

Thema: Voedingsadvies en monitoring

Doel

Een boek dat antwoord geeft op de vraag welke voedingskundige rollen en taken binnen teams in de topsport zijn verdeeld en hoe deze kunnen worden uitgevoerd.


Projectomschrijving

Het aantal professionals rondom een sporter of een team verschilt per sport. Evenals de wijze waarop wordt samengewerkt en de rollen die de professionals aannemen om te komen tot een optimale begeleidingsstructuur. Als professionals uit verschillende disciplines beroepsmatig samenwerken en daarbij hun eigen expertise inbrengen is er sprake van interdisciplinaire samenwerking.

Dit boek draagt bij aan de vraag om meer naar de procesmatige kant van sportvoeding te kijken. De huidige literatuur steekt primair in op het effect van voedingsinterventies op prestatie. Er is geen aandacht voor het proces dat aan de uitvoer in de breedste zin van het woord ten grondslag ligt. Desondanks dat het uitvoeren van advies en begeleiding de meeste focus krijgt dienen organisaties ook aandacht te geven aan het regelen, ondersteunen en evalueren van deze uitvoer. Samenwerking tussen professionals en disciplines is hierbij een randvoorwaarde. Dit boek schetst de belangrijkste taken op deze verschillende niveaus en geeft teams de mogelijkheid om zelfstandig de huidige situatie op dit gebied in kaart te brengen en verbeteracties te formuleren en te implementeren.

Meer informatie

Organisatie indiener  Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Contactpersoon  Floris Wardenaar
e-mail  floris.wardenaar@han.nl
Website  http://blog.han.nl/hansportnutrition/

Partners:

logo-HAN2010 uitgevers

Verschillende sportprofessionals werkzaam bij:

Nutrisense

KNZBtopsport Gelderlandlogo-papendal