Team Voeding NOC*NSF: ogen en oren in het veld

Eat2MOve sprintproject 5 | 1 april 2014 – 1april 2017

Voedingsadvies Papendal

Thema: Voedingsadvies en monitoring

Doel

Het bewerkstelligen van een effectieve koppeling tussen vraag en aanbod op gebied van voeding en diëtetiek binnen de (top)sport, via:

Concrete vraagarticulatie (vanuit het veld) en ideegeneratie (voor diensten en producten);
Snelle en effectieve toepassing van ontwikkelingen, voortkomend uit Eat2Move, in de praktijk van (top)sport (directe begeleiding van (top)sporters);
Inhoudelijke bijdragen aan ontwikkeling van producten en diensten.


Projectomschrijving

NOC*NSF Team Voeding functioneert als de “ogen en oren” van Eat2Move. Als geen ander zijn de leden van dit team op de hoogte van voedingsgerelateerde problematiek, vraagstukken en kansen binnen de (top)sport. Zij dragen binnen Eat2Move onder meer vragen en ideeën aan, doen voorstellen voor te meten indicatoren, implementeren nieuwe producten, technieken en inzichten, rapporteren hoe nieuwe producten en diensten bevallen en leveren bijdragen aan het opstellen van factsheets om nieuwe kennis vlot en begrijpelijk te dissemineren. Binnen dit palet aan activiteiten ligt de nadruk op het direct begeleiden van (top)sporters op gebied van diëtetiek, gebaseerd op de meest recente inzichten en ontwikkelingen. Daar horen inzichten en ontwikkelingen voortkomend uit Eat2Move uiteraard bij.

Dit project draagt bij aan onderbouwde voedingsadviezen voor (met name) Gelderse breedte- en topsporters, met een focus op topsporters. Dit door directe, op maat gesneden begeleiding van topsportprogramma’s. Voorts is Team Voeding projectmatig betrokken bij het opstellen van leerlijnen en factsheets, hetgeen bijdraagt aan uitrol van informatie naar breedtesporters. Tot slot draagt NOC*NSF Team Voeding bij aan innovatie en valorisatie door bedrijven, door kansen te benoemen als ook producten in het veld te testen en producenten daarop van terugkoppeling te voorzien.

Meer informatie

Organisatie indiener Team Voeding NOC*NSF
Contactpersoon Kamiel Maase
e-mail kamiel.maase@nocnsf.nl
Website http://www.nocnsf.nl/voeding
In de media Vijf voedingstips voor volleyballers|14 oktober 2015, Volleybalkrant.nl

Partners:

logo-HAN

NOC*NSF