Voedingsapp: implementatie in de praktijk

Eat2Move sprintproject | 1 april 2017 – 1 april 2020

Thema: Voedingsadvies en monitoring

Doel

Het breder toepassen van de Papendal Voedings App zodat een brede groep van sporters hier optimaal gebruik van kan maken.


Projectomschrijving

Via de Papendal Voedings App wordt ondersteuning geboden om de voeding van (top)sporters individueel af te stemmen op een trainingsprogramma, om zo optimaal trainingsrendement te behalen. De app is gekoppeld aan het kassasysteem in het Topsportrestaurant op Papendal. Zodra de sporter zijn maaltijd heeft afgerekend, brent het systeem de producten, met voedingswaarden, in de Papendal Voedings App. Hier ziet de topsporter of hij de juiste hoeveelheden aan verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Produkten die de sporter niet in het Topsportrestaurant koopt, voert hij/zij zelf in.

In dit project wordt het gebruik van de Papendal Voedings App geïmplementeerd. Er wordt de sporters instructie geboden om de app te installeren. In het project wordt onderzocht op welke manier de voedingsinformatie naar de sporters over te brengen. Deze informatie over voedingsinname wordt op Papendal gebruikt om tijdens voedings-gerelateerde workshops sporters een individueel voedingsrapport te overhandigen. In dit rapport kunnen ze in één oogopslag zien op welke nutriënten ze goed scoren, en op welke minder. Aan de hand van deze rapporten worden individuele voedingsadviezen opgesteld. Tijdens de workshops voorziet de sportdiëtist de sporters van praktisch toepasbare informatie. Gegevens uit de Papendal Voedings App worden daarnaast door de sportdiëtist gebruikt om inzicht te krijgen in de eetgewoontes van de sporters en op basis daarvan uitgebreidere adviezen te geven.

 

Meer informatie

Organisatie indiener  Sportcentrum Papendal & NOC*NSF & HAN
Contactpersoon  Jeroen Wouters & Anja van Geel
e-mail Jeroen.wouters@papendal.nl / anjavangeel@papendal.nl
Website  www.papendal.nl www.nocnsf.nl

Partners

Sportcentrum Papendal logoNOC*NSF