Voedingsstatus bij Vierdaagsewandelaars

Eat2Move estafetteproject 101 |1 juni 2015 – 1 juni 2019

Thema: Voedingsstatus & gezondheidsprofiel

Doel

Verkrijgen van inzicht in voedingspatronen van actieve mensen en de relatie van voeding, bewegen en chronische ziekten (hart- en vaatziekten, diabetes, kanker).


Projectomschrijving

Als onderdeel van het Vierdaagse onderzoek wordt inzicht verkregen in de voedingsstatus van deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse. Hiervoor wordt bij 10.000 deelnemers een vragenlijst afgenomen ten aanzien van bewegen en een vragenlijst om het voedingspatroon in kaart te brengen.

Ten aanzien van bewegen en voeding worden Vierdaagse wandelaars gevraagd de vragenlijst een maand voorafgaand de Vierdaagse in te vullen. De vragenlijst die gebruikt zal worden is de Food Frequentie Questionnaire. Voor een deel van de vraagstellingen zal er een vragenlijstonderzoek bij de doorsnee Nederlander (archief) als controle gebruikt worden.

Resultaten van het onderzoek zullen inzicht bieden in leeftijdseffecten op voeding bij een actieve populatie. Mogelijk leidt dit tot nieuwe onderzoeksvragen, maar ook als input voor de innovatiekalender en tot innovatieve producten.

Meer informatie

Organisatie indiener  Radboud UMC / Wageningen University / Ziekenhuis Gelderse Vallei
Contactpersoon  Maria Hopman
e-mail  Maria.Hopman@radboudumc.nl
Website  http://www.vierdaagseonderzoek.nl
In de media – Wandelaars zijn opvallend gezond | 23 juli – NOS 
– 
De Vierdaagseloper: ook een gezonde eter? | 21 juli – NOS op 3

Partners:

Wageningen UR logo

logo-ZGVRadboudumcStichting De 4daagseSiemens-Healthcare