Voedingsapp

Eat2Move Sprintproject 302 | looptijd 1 april 2020 – 31 maart 2023

Thema: Voeding op maat

Doel

Inzicht in de persoonlijke voedingsinname is van cruciaal belang voor de juiste combinatie van voeding en sport. Voor de talent- en topsporters is de Papendal Voedingsapp ontwikkeld op basis van de persoonlijke voedingskeuze met de basis binnen het Topsportsrestaurant van Sportcentrum Papendal. In dit Sprintproject zal de volgende versie van de Papendal Voedingsapp ontwikkeld worden met de ambitie om dit te koppelen aan een nieuwe voedingsapp, het voedingsregistratie-systeem in gebruik bij de sportdietisten van Team NL Performance Nutrition. In een aantal ontwikkel- en implementatie-stappen zal dit nieuwe systeem ontwikkeld worden.


Projectomschrijving

De koppeling van de persoonlijke voedingsregistratie van talent- en topsporters bij Sportcentrum Papendal met de nieuwe voedingsbegeleidingssoftware zal een volgend niveau opleveren voor de voedingsbegeleiding binnen de Nederlandse en mondiale sport. Voor de ontwikkeling- en implementatie wordt het volgende stappenplan voorzien:

  • Stap1: Technische koppeling van data van kassa-registratie-systeem aan nieuwe voedingsbegeleiding software (ism NOC*NSF). Go/no go-beslissing.
  • Stap 2: Testen van koppeling en gebruik door personeelsleden van Topsportrestaurant van Sportcentrum Papendal en selecte groep van sporters en begeleidende di√ętisten (ism NOC*NSF, WUR).
  • Stap 3: Implementatie en instructie voor gebruik van Papendal Voedingsapp nieuwe versie (ism met HAN en NOC*NSF).

Meer informatie

Organisatie Indiener Sportcentrum Papendal
Contactpersoon Jeroen Wouters
Email Jeroen.wouter@papendal.nl
Website www.papendal.nl www.eat2move.nl

Partners

Sportcentrum Papendal logoNOC*NSF